Масло за тяло - перфектният ви съюзник при суха кожа

Етои кои са най-подходящи според вашия тип
24 мар 2021 21:08, Дарена Найденова
0
Масло за тяло - перфектният ви съюзник при суха кожа
IStockphoto

Всеки, който се бори със суха кожа, много добре знае, че невинаги е лесно да се намери решение. Разбира се, в търговската мрежа има редица лосиони, но не всеки от тях ще ни предпазва през целия ден. Някои от тях са прекалено тежки за лицето, а други пък могат да бъдат твърде скъпи.

Ето защо трябва да помислите за добавяне на масло за тяло към вашата рутинна грижа за кожата. То не само е чудесно решение след дълга вана или душ, но също така може да помогне за изглаждане и подхранване на кожата.
 
„Маслото може да помогне както за хидратиране, така и за омекотяване на кожата“, казва дерматологът Шари Марчбейн пред InStyle. Според нея, то може да се използва за всеки тип кожа и да се прилага самостоятелно или в комбинация с хидратиращ крем. Все пак, Марчбейн препоръчва тези продукти да се използват главно от хора, които се борят с изключително суха или чувствителна кожа.
 
Ако сте човек, който се бори с пъпки не само по лицето, не вярвайте на слуховете, че маслото за тяло може да ви навреди. Всъщност то е доста полезно. „Някои масла, включително арганово и маслото от жожоба, симулират себум, така че са полезни дори за хората с кожа, склонна към акне“, казва Марчбейн.
 
Що се отнася до правилното нанасяне, технически може да втриете маслото, след като кожата ви изсъхне, но дерматолозите казват, че е най-добре да го нанесете докато тя е още влажна.
 
„Обикновено препоръчвам да нанесете около 60 секунди след излизане от банята, за да запазите влагата в тялото си“, обяснява Марчбейн пред InStyle.
 
Още за ползите от маслото за тяло ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

0
Още от Кино
Хлъзгав ли е пътят към "Великата красота"?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации