Среднощен парад в Северна Корея за 9 септември – датата на основаването ѝ

Лидерът Ким Чен Ун е присъствал на събитието в столицата Пхенян
Обновена: 9 сеп 2021 11:31 | 9 сеп 2021 07:03, Елка Василева
118

Снимка: БГНЕС

Северна Корея организира парад, за да отбележи годишнина от основаването на републиката, съобщи държавната информационна агенция на Северна Корея КЦТА, цитирана от Ройтерс.

Лидерът Ким Чен Ун е присъствал на събитието, проведено на площад "Ким Ир Сен" в столицата Пхенян, съобщи Корейската централна телеграфна агенция (КЦТА).

По-рано Асошиейтед прес и Ройтерс цитираха източници от южнокорейската армия и медии, които следят случващото се в Северна Корея, според които в Пхенян се е състоял среднощен военен парад. На 9 септември страната отбелязва 73 години от основаването си.

Северна Корея е организирала и преди военни паради през нощта, за да представи нов военен арсенал, включително балистични ракети, припомня Ройтерс.

Миналия октомври на военен парад на зазоряване севернокорейският лидер Ким Чен Ун представи невиждани по-рано междуконтинентални балистични ракети. Тогава за първи път от две години бяха представени севернокорейските балистични ракети с голям обсег. Друг среднощен военен парад бе организиран през януари, припомня Ройтерс.

Разговорите, които имат за цел да убедят Северна Корея да се откаже от разработването на ядрени оръжия и балистични ракети, влязоха в задънена улица през последните години. Администрацията на бившия американски президент Доналд Тръмп обяви, че ще използва дипломация, за да откаже Северна Корея от ядрената й програма, но не демонстрира желание да изпълни исканията на Пхенян за облекчаване на санкциите, припомня Ройтерс.

След провала на срещата на високо равнище между Тръмп и Ким Чен Ун севернокорейският лидер обеща да укрепи ядрените сили на страната и до момента отхвърля предложенията за разговори на администрацията на новия американски президент Джо Байдън, настоявайки първо Вашингтон да се откаже от "враждебната" си политика, посочва АП, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малиии колко много народ и колко нагъсто. Е те сега изпукаха от короната.
86
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забелязвате ли мраморните колони ? Лелее .. !!! Тия са по големи европейци от нас !!! А по какво след 1000 години ще си личи че е имало български народ и цивилизация ? То нищо няма да остане след нас . Колко милиарди наляхме за ,,култура,, и няма нищо на среща .Нищо от твърд благороден камък което да пребъде през вековете .
85
0
 
10
 
! Отговори
Забелязвате ли? преди 2 години
Северен поток е пред откриване и вече няма новини за Русия.
84
3
 
6
 
! Отговори
Сержант от запаса преди 2 години
Девети септември в България и Девети септември в Северна КУРея. По тези исторически причини с пРезидента Радев ще ги настигнем и дори задминем. Каква историческа ирония.
83
4
 
10
 
! Отговори
До мангъров преди 2 години
Те ще го трепят с ракети !
82
3
 
10
 
! Отговори
Аааа преди 2 години
И тука трябва ! Другарят Радев да се активира и да направи нещо по въпроса !
81
3
 
2
 
! Отговори
до мода преди 2 години
Моде, пияния да не ти е авер, че така яростно го защитаваш? Дали пък ти не си самият него, няма да се изненадам..
80
1
 
13
 
! Отговори
мангъров преди 2 години
аве при тия няма ли коронавирус?
79
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да ама ким има такива ракети че може да ги забие в тлъстият г.з на хазарската ромка меркел и гарванският нос сорос ще им заминат бежанците лгбт-та всичко.
78
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забележете в сградите не светят прозорците. Има едни 2 етажа дето светят и това сигурно е хотел... В КНДР има режим на тока, и обиконовено за гражданите през нощта ток няма. Зимно време си представете как живеете в апартамент без електричество през нощта.
77
12
 
22
 
! Отговори
хахаха преди 2 години
По случай празника ще има банкет с прясно окосена трева и студена вода Наздраве другари .Така се строи социализъм.
76
6
 
11
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
Гледам на една снимка с националния флаг че военните в ляво от знамето поздравяват с нацистки поздрав с изпъната ръка.Дал геносе Ким ще си пусне перчем и мустачки като фюрер
75
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бай ТошкоЦветя и поздрави и освен това отиде да се подстриже като Ким.А трява да ги съди че ни откраднаха празника
74
9
 
13
 
! Отговори
Бай Тошко преди 2 години
Радев не прати ли цветя и поздравителна реч на вожда авер?
73
6
 
6
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 2 години
ВЕЛИК МАРШАЛ КИМ ЧЕН УН ! ЩЕ ТИ ЖЪДА ВЕРЕН ! ЩЕ ТИ СЛУЖА ВЕЧНО !
72
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако може Ким да прибера ваксерсакат кохорта от насилиници и сталинисти в Северна Корея, където много ще ми отива да задължават и да затварят.
71
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това наистина ли е Кимчо, направо не мога да го позная......хахахаха :))) Вече не е най-дебелия севернокореец, станал е левент направо......хахахаха :))
70
10
 
18
 
! Отговори
Курт Доколенков преди 2 години
До 76Е да де, ама другарят Тодор Живков пое управлението на България не на 9.09.1944г., а 12 години по-късно- 04.1956г. А 33 години след това- 1989г. потвърди че: "социализъмът е едно недоносче". Светла дата ли е 09.09.1944? Нека всеки сам прецени!
69
7
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До 80 === Ами за какво са им маски :))) Те са направо с противогази. Виж ги онези от снимка 7 :)))) Another Brick In The Wall
68
22
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И България празнува заедно с вас. Честит празник другари!

Спонсорирани публикации