Северна Корея засне Земята от Космоса

Кадрите бяха заснети от ракетата Hwasong-12
31 яну 2022 19:00, Нели Христова
113
Северна Корея засне Земята от Космоса
Снимка: БГНЕС

Северна Корея публикува снимки от космоса, на които се вижда земното кълбо. Според КНДР кадрите са направени от най-мощното й изстрелване на ракета от пет години насам.

Необичайните снимки, направени от космоса, показват части от Корейския полуостров и околните райони.

Пхенян потвърди в понеделник, че е изпробвал балистична ракета със среден обсег (IRBM) Hwasong-12. С пълната си мощност тя може да пропътува хиляди мили, поставяйки области като американската територия Гуам на поразително разстояние.

Последният тест отново предизвика тревога сред международната общност.

Пхенян извърши рекорден брой от седем изстрелвания на ракети само през последния месец - интензивна активност, която беше остро осъдена от САЩ, Южна Корея, Япония и други държави.

ООН забрани на Северна Корея балистични и ядрени изпитания и налага на страната строги санкции. Но източноазиатската държава редовно се противопоставя на забраната.

Представители на САЩ в понеделник казаха, че скорошното засилване на дейността налага подновяване на преговорите с Пхенян.

Какво се случи при изстрелването на Hwasong-12?

Южна Корея и Япония бяха първите, които съобщиха за изстрелването в неделя, след като засякоха ракетата на своите противоракетни системи.

Те прецениха, че тя е прелетяла на умерено разстояние за IRBM, покривайки разстояние от около 800 км и достигайки височина от 2000 км, преди да кацне във водите край Япония. При пълна мощност и по стандартна траектория ракетата може да измине до 4000 км.

Изображения, публикувани от севернокорейската информационна агенция, показват изстрелването на ракетата и снимки, направени от ракетата в космоса

Северна Корея потвърди изстрелването на ракетата в понеделник чрез държавните медии. Тестовете в страната обикновено се разкриват от държавните медии ден след провеждането им.

Държавната информационна агенция KCNA съобщи, че ракетният тест е бил проведен, за да "провери точността на ракетата". Тя е бил умишлено наклонена, за да кацне "с оглед на сигурността на съседните страни".

Държавните медии също отпечатаха редки изображения, някои от които според тях са кадри, направени от камера, монтирана на бойната глава на ракетата.

Едно от изображенията показва момента на изстрелване, а друго очевидно показва ракетата по време на полет, заснета отгоре.

Лидерът Ким Чен Ун не присъства на теста, за разлика от предишните три седмици, когато снимки показаха присъствието му на изстрелването на хиперзвукова ракета - по-напреднал тип ракетна технология, предназначена да заобиколи системите за откриване на ракети. Подобни оръжия са били тествани от Северна Корея общо три пъти.

Защо Северна Корея изстреля ракетата?

Анализаторът на Северна Корея Анкит Панда е на мнение, че този тест е бил предназначен да потвърди, че ракетната система работи както трябва, а не да покаже нова технология.

Все пак това е първият път, когато Hwasong-12, ракета с ядрен капацитет със значителни размери, е изстреляна, откакто Северна Корея проведе преговори със САЩ при бившата администрация на американския президент Доналд Тръмп - което доведе до забавяне на ракетна дейност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
5
 
! Отговори
Съвпадение? преди 2 години
КНДР изпраща ракета в космоса за да снима земята, но пък ние спираме в това време уличното осветление.
90
0
 
5
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Земля в иллюминатореЗемля в иллюминатореЗемля в иллюминаторе виднаКак сын грустит о матери, как сын грустит о материГрустим мы о Земле она одна
89
2
 
2
 
! Отговори
noFreeman преди 2 години
усещат че лъжата им е разкрита за кръглата земя и че никой не лети в космоса дето го няма и започват със снимки... като днешната зараза дето я има само на екрана... скоро ще ви забием всичките ви отровни инджекции ще ви качим всичките рептили на някой от измислените кораби и в космоса...
88
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 2 години
Това че ракета е излетяла в Космоса не значи нищо! Ракетата е балистична, а не космическа. Това означава, че не може да влезе в ниска околоземна орбита, което на практика я прави обикновена балистична ракета, нищо че Земята си е правила селфи с нея. В нацистка Германия Вернер фон Браун също е изстрелвал подобни ракети (но без снимки), и това вероятно поражда слуховете че германците първи са летели в Космоса. Еми не са.
87
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Последният тест отново предизвика тревога сред международната общност"А че Америка струпва войски в източна Европа не е ли по-тревожно? За едно го признавам корейчетата, че имат топки да се изправят срещу страната агресор.
86
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 99 под стройНезная тама как е но тука е голям физическия и психическия тормоз от ковид мафията
85
3
 
3
 
! Отговори
под строй преди 2 години
До ЧичоНе бих употребил "велик" строй за комунизма, ама яко ги строява Ким-чо. Който не е виждал какви масовки правят севернокорейците, може да навакса в интернет... НЕ се превъзнасяйте по комунизма... особено севернокорейския - това е постоянен психически и физически тормоз
84
1
 
0
 
! Отговори
"Тайната" преди 2 години
Дребен, слаботелесен, на височина след 667 метра, става абсолютно "Невидим", както за своите, така и за чуждите.
83
0
 
2
 
! Отговори
Само комар преди 2 години
може "да кацне във водите" на Варненското езеро, защото приятно ще му мерише
82
0
 
1
 
! Отговори
"Поразителни&qu преди 2 години
...се раждат в БеГе- вузове, драги ми 87-ми ! Съгласен ли си ?
81
0
 
2
 
! Отговори
А наште косманафчета преди 2 години
... до каде стигнаха...пак ли са на Лагер- школа, в Долна митрополия, или закъсняха?То по-ефтино ще ни излезе, да внесем двайсетина Корейски косманафчета, да има завсяка телевизия да забавлява народа, че нашите Професори вече преливат от екрана.
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е Гугъл мап.
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия какви уреди ползват. Американски или мъкедонски.
78
1
 
1
 
! Отговори
Жорко преди 2 години
Време е някой да кацне на Луната отново ... след 65 години. :D ХММММММММ
77
1
 
0
 
! Отговори
Космодрум преди 2 години
Ако бяхте избрали Славуца, сега Кирчо и Мите щяха да летят в Космоса, но вие не пожелахте. Получи се мемето "То ва можеше да сме ние, но ти не искаш да пием кафе" ха-ха-ха лол
76
0
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Чукча в космоса има вече само македонец нема :)))
75
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, пичове, с какво превеждате, че ми стана интересно - "поразително разстояние" вместо зона на поражение, а пък това "преди да кацне във водите" направо ми направи деня.....Дори Мъск каца на платформи, а не във водата....
74
0
 
0
 
! Отговори
CGI преди 2 години
Гледахте ли deep fake-а на жо рейгън?
73
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хахаха ... хубУ , че падна кумунизЪма. че да не се занимаваме с тъпотии като наука, образование, космически програми и армия и да отворим МОЛуВЕ, където да се продават *** произведени в африка и далечния изток , ... купувани с помощи от еврогейЗския съюз ;))
72
1
 
1
 
! Отговори
Бидоня преди 2 години
Тоя дебелия жълтур Тръъмп не го пердаши дето окъдява земята и прецаква лобалното затопляне.Ще го наказвам публично бой с пръчки по дебелата гола дупара!

Спонсорирани публикации