Нова година - по-добра грижа за кожата. Какви цели да си поставите?

Ето как да я промените, за да нямате проблеми
19 яну 2023 18:35, Дарена Найденова
1
Нова година - по-добра грижа за кожата. Какви цели да си поставите?
IStockphoto

Новата година е идеалното време да проверите рутинната си грижа за кожата и да преоцените как навиците ви могат да помогнат или да навредят на визията ви. Разбира се, решенията са лесни за взимане в началото на годината, когато сме изпълнени с оптимизъм и нагласа, но стават все по-трудни за поддържане през следващите месеци.

Промяната никога не е лесна, но последователността е ключова – особено при грижата за кожата. Редовното използване на висококачествена грижа ще има голям ефект в дългосрочен план, но не очаквайте резултати веднага, особено когато става въпрос за намаляване на признаците на стареене.
 
Вземете например ретиноидите. Известно е, че намаляват фините линии и бръчки, но може да отнеме до шест месеца редовна употреба, преди да видите подобрения. Така че всяко решение, което вземете сега, планирайте да се придържате към него за най-добри резултати. За да ви помогнем в създаването на устойчива рутина, ви предлагаме списък с няколко цели, които да си поставите за тази година.

Красота през 2023 – важни цели в грижата за кожата
 
1. Нанасяйте слънцезащитен крем всеки ден
 
Ползването на слънцезащитен крем може да изглежда елементарно, но това е най-ефективният ви начин за грижа за кожата. Според д-р Шерил Бърджис, това е основният продукт срещу стареенето и за предотвратяването на бръчки.
 
Ползите обаче са повече от козметични. Доказано е, че редовното използване на слънцезащитен крем има най-голямо въздействие за предотвратяване на ускореното стареене и рак на кожата. Д-р Мамина Турегано препоръчва да носите широкоспектърен слънцезащитен крем с най-малко 30 фактор, както и да търсите овлажнител със слънцезащита. Широкият спектър означава, че продуктът ще предпазва от вредните ефекти на UVA лъчите, които допринасят за преждевременното стареене на кожата, и UVB лъчите, които причиняват слънчево изгаряне.
 
Ако смятате, че стоенето вкъщи през зимните месеци ви освобождава от носенето на слънцезащитен крем, грешите. Много проучвания показват, че дори синята светлина от компютрите и електронните устройства има отрицателно въздействие върху кожата ни. Според тях, излагането на синя светлина е свързано с производството на свободни радикали, които са свързани с преждевременното стареене на кожата.
 
Да не говорим, че UVA лъчите могат дори да навредят на кожата ви през прозорците, например когато сте в кола или работите на закрито с естествена светлина. Така че, слънцезащитният крем е задължителен по всяко време на деня.
 
2. Не спете гримирани
 
Спането с грим може да причини множество кожни проблеми, включително запушени пори, пъпки и екстремна сухота на устните. Това също може да представлява риск от сериозно увреждане на очите ви. Измийте лицето си преди лягане. Ако носите коректор на маслена основа, ще ви трябва продукт за премахване на грим на основата на разтворител. Д-р Бърджис препоръчва пенливи почистващи препарати, които според нея могат да емулгират повечето фон дьо тени и червила. Не забравяйте обаче да използвате нежен почистващ продукт около очите, тъй като зоната там е по-чувствителна.

Торбички под очите – 5 натурални средства, с които да ги премахнете

Ужасна кожа след прием на алкохол – вземете витамин С

Празници и купони: Как да излекуваме кожата от махмурлука?

3. Зимна рутина
 
Зимата е може би най-предизвикателният сезон за вашата кожа. Именно затова д-р Джошуа Цайхнер препоръчва да използвате допълнителни продукти, тъй като студеното време, ниската влажност и вятърът оказват влияние върху външния слой на кожата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От юнашко млеко по-добро нема!

Спонсорирани публикации