#КОЙ издигна Орешарски? Как кой, той сам!

Нямал договорена подкрепа, заяви той пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 10 окт 2016 12:14 | 3 окт 2016 10:44,
48
#КОЙ издигна Орешарски? Как кой, той сам!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Кой стои зад кандидатура ми? Аз стоя, инициативата е моя. Нямам нищо против да ме подкрепят всички, но нямам договорена подкрепа от никого, заяви в "България сутрин" кандидатът за президент Пламен Орешарски.

Още по темата

Бившият премиер обеща да разкаже интересни неща за останалите кандидати и за това, кой зад кого стои. Той добави, че има много поддръжници сред симпатизантите на ГЕРБ, както и в лявото и дясното политическо пространство.

"Отричах, че ще се кандидатирам, защото повечето въпроси идваха в контекста на това коя партия ще ме издигне. Като независим кандидат възможностите са съвършено различни. От нищо не ме е страх. Нямаше да се явя, ако ме беше страх", настоя Орешарски в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

Гостът на Bulgaria ON AIR е на мнение, че кандидатурата на Цецка Цачева за президент не е изненадваща.

Орешарски подчерта, че тя има участие в срива на доверието към парламента и ако спечели изборите президентството ще остане подчинено на изпълнителната власт.

"Няма значение кой ще е кандидатиран от ГЕРБ, това е основната цел. Президентската институция не трябва да се ръководи от която и да е партия. Нито един от досегашните президенти не успя да бъде истински независим", посочи кандидат-президентът.

Орешарски поясни, че разчита на подкрепата на всички български граждани, които не харесват статуквото, а резултатът му зависи от самия него.

Той се върна в периода, в който беше премиер и отчете, че са направени много позитивни неща тогава.

"Много бързо забравихме самозапалващите се хора в края на мандата на ГЕРБ. Двете партии преписаха на мен номинирането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС", каза Орешарски, визирайки ГЕРБ и БСП.

"Аз нямах тази сила и не бях партиец. Борисов обича да обяснява своите неуспехи с минали действия и често се фокусира върху мен. Това издава слабост", коментира Орешарски.

Той взе отношение и по казуса с надпреварата за генерален секретар на ООН и смяната на Ирина Бокова с Кристалина Георгиева.

"Аз издигнах г-жа Бокова. За времето си тя беше единствената печеливша българска кандидатура. Трудно можем да повярваме, че две българки ще оглавят ООН и ЮНЕСКО едновременно. Знаехме, че Бокова ще бъде председател на ЮНЕСКО до 2018 г. С това не искам да подценя качества на Бокова. Резултатите й на първия етап бяха обнадеждаващи. Виждате резултата от колебливите сигнали вътре в страната и негативната кампания. Сменихме Бокова още на загрявката", обясни Пламен Орешарски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
до 28 мисли преди 7 години
това ,което не може да се отрече на П .Орешарски е перфектната му квалификация като финансист. Е?!Като как така един грамотен финансист пропусна да забележи пропукването в банковата система?!И хладнокръвието ,с което заявява желание за президентсвото?!? Някой някъде му се отплаща" за слепотата" през мижавия му 14 месечен мандат и гарантира успеха му?!
38
1
 
1
 
! Отговори
Само ГЕРБ! преди 7 години
Няма значение кой е кандидата на ГЕРБ. Който и да сложът ще спечели. Бойко винаги бие БСП на избори.
37
0
 
1
 
! Отговори
koй боклук ? преди 7 години
*** до ***, мила моя майнольо....
36
2
 
3
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
До Анонимен-28Пич, кажи го по-точно!Чехия,Полша,Унгария забраниха комунистическите партии и затова тръгнаха нагоре.Единственият начин, да се оправи България е да станем президентска република(не с Цачева)
35
2
 
6
 
! Отговори
eli преди 7 години
Много му се ще на Орешарски власт, ама много......
34
0
 
1
 
! Отговори
афта преди 7 години
До АнонименНо Цецка Цачева има!!!
33
0
 
9
 
! Отговори
бай иван преди 7 години
тоя пацул ШЕ РАЗТУРИ СЕДЕНКАТА !!!
32
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До zeus"Ами драма е, ако бях станал комунист сега щях да съм в ГЕРБ, те там 3/4 са такива, щеше да има и власт, и пари ;)"Значи не си доволен от заплащането от руското посолство? Такива са времената, като скочи нефта (дай боже), отново ще потекат реките от девалвирали рубли към такива маладцы като теб. Все пак мисля да ходатайствам лично за теб пред посланик Макаров.
31
1
 
1
 
! Отговори
БЕЛЕНЕ Е ДОБРО МЯСТО преди 7 години
за провеждане на кандидат - президентска кампания в БЪЛГАРИЯ. ГЕРБ и РБ в едно отделение - дясното на 2 етаж
30
1
 
7
 
! Отговори
zeus преди 7 години
До Анонимен 33Ами драма е, ако бях станал комунист сега щях да съм в ГЕРБ, те там 3/4 са такива, щеше да има и власт, и пари ;)
29
0
 
7
 
! Отговори
И НА КОЙ и на ОН преди 7 години
МАЙКАТА е една - СИК
28
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До zeus"Аз партийна книжка не съм имал, понеже не съм имал години за това,"Олеле горкото момче. Каква ли трагедия си изживял че заради тия пусти години не си се сдобил с червената книжка на БКП. Моите съболезнования. Каква сърцераздирателна драма.
27
4
 
10
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До 25: Тази герберска лъжа, че Орешарски е отговорен за фалита на КТБ се тиражира само за да се замаже отговорността на бат'ви Бойко за наливането на пари от държавни предприятия в тая банка през първия му мандат. Орешарски е способен икономист и по негово време България обърна тренда и започна растеж в икономиката след трите и половина години Дянковщина, от която беше проревал бизнеса.Все пак за президент не съ сигурен дали е най-подходящ но не може да бъде сравняван с недоразумения като Цецка
26
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ама верно ли?!
25
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Орешарски изтегли 1 милард заем. А Борисов коло милиарда заеми изтегли? Кой ще ги връща?
24
4
 
13
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Орешарски изтегли 1 млрд. заем и се спукаха да протестират онези платените. Сега Бойко Борисов изтегли 16 млрд., че и още иска да изтегли и онези си мълчат - никой не им плаща да протестират или може би им плащат, за да не протестират.
23
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемът на българоия сега са жанвиденовистите. По времето на Жан Виденов долара беше 3 хил лева. България трябва да се отърси от жанвиденовизма. Полша, Чехия и Унгария се изчистиха от жанвиденовистите и дръпнаха, сега взимат високи заплати, а ние още не сме се изчистили от жанвиденовистите. Ако искаме да дръпнеме и да взимамеме големи заплати трябва да се изчистим от жанвиденовизма.
22
3
 
7
 
! Отговори
zeus преди 7 години
До Анонимен 22Аз партийна книжка не съм имал, понеже не съм имал години за това, обаче и Цецка, и Цецо, и Баце са имали. Иначе за кого и против кого пиша си е моя работа, викат му демокрация ;)
21
8
 
1
 
! Отговори
Gerb 2 преди 7 години
До Професорсъсипа зашото тегли 1 милиярд заем който ще връщат внуците
20
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как кой? Такива като Кристалина Георгиева и Орешарски не ги издигат за да спечелят, ами за да отстранят или разводнят гласовете на някой друг и да намалят шансовете му. Това е стар прийом при демокрацията.