"Шпигел": Борисов победи, но сега е в безизходица

Той направи необичайно предложение на Трифонов, пише изданието
74
"Шпигел": Борисов победи, но сега е в безизходица
Снимка: БГНЕС

Българският премиер Бойко Борисов спечели изборите, но няма достатъчно депутати, за да сформира правителство. Вместо това той направи необичайно предложение, пише "Шпигел".

"Новите избори не са решение". Борисов иска да предотврати нови избори след победата си в неделя и безизходицата, която възникна след обявяването на резултатите.

ГЕРБ получи 26,18%, но партията е изправена пред големи проблеми при съставянето на правителство. Четири партии сформираха така наречения блок против ГЕРБ и не искат да влизат в коалиция с Борисов, отбелязва изданието.

За да предотврати нови избори, той направи необичайно предложение: Борисов предложи на втората партия "Има такъв народ" гласовете на десет депутати от ГЕРБ, които биха могли да подкрепят едно бъдещо правителство, ако е необходимо.

Дотогава обаче могат да се случат много неща. Според конституцията ГЕРБ, която е част от Европейската народна партия, както германските ХДС/ХСС, първо трябва да получи мандат за формиране на правителство. Ако се провалят, "Има такъв народ" влиза в играта.

При първата си реакция лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов не прие изрично предложението на Борисов, но не го отказа. Вместо това той се позова на Конституцията, пише "Шпигел".


74
Още от Политика
Харалан Александров: Има двама ярки актьори на политсцената - Борисов и Слави
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
Любо Питков преди 1 седмица
Може ли някой журналист да се поразрови и напише статия дали наистина Бойко е бил крадец на коли и е лежал в затвор в Чехия през 1990-те. Ако е истина как може такъв човек да е на управленски длъжности вече две десетилетия. Ами затова България е мижава държава.
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Наесен с песен, започва денят!

Борисов 4.0
65
0
 
1
 
! Отговори
Помнещ преди 1 седмица
Кого " победи" че нещо не ми е ясно тази бивша мутра комунистическа? Абре,що пишат тия чужденци,за неща които,ама изобщо НЕ са им ясни?!-:(( Ами 1 во се подреждат сами,а после и тия които ги четат уви!-:(((
64
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Промяната е първата стъпка или към възхода или към падението.
От нас зависи.
63
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До До хсплескан/52

Тези старите не даваха на никой читав и кадърен да влезе в управлението. Те се онградиха с некадърни и крадливи калинки за да източват държавата. Така че да ги изгоним тия първо, да, това е стъпка към доброто. Не е добро да си ги пазим тия, че са ни познати. Тия нямат насищане и милост.
62
5
 
13
 
! Отговори
До хсплескан/52 преди 1 седмица
И кои са тия новите, дай да ги чуем. Или - да изгоним тия, пък после да мислим дали има кой да кара влака !
61
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На шахматен термин - Борисов е в пат. Царят може да си стои на неговото поле, но иначе е "под обсада"
60
1
 
5
 
! Отговори
Да преди 1 седмица
Точно и реално представяне на нещата.
59
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да се качи на джипката може да намери изход в някоя пещера
58
3
 
12
 
! Отговори
моч преди 1 седмица
До 48 Анонимен
Какво ме интерва каузата на ГЕРБ или ББ , те са аут ??!!!
Днес въпросите са от съвършено различно естество - КОИ СА НОВИТЕ КАУЗИ и КОЙ ЩЕ ГИ ИЗПЪЛНЯВА и на тях трябва да отговарят други субекти.Ще Ви го кажа така :Филията с мас , която яде вчера , ядеш днес и още няколко дни ще папкаш по конституция с какво ще се замени , въобще ще се замени ли или оставаш на гола вода.Сега разбра ли че днес мислим за УТРЕ ,а не за непоправимото минало.
57
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе има некой в безизходица. Съпартийците на Нинова искат да се маха, Тя си съди съпартийците, Славчо преди не можеш да му затвориш устата, сега мълчи, никой не знае защо, ...
56
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нови избори, но само с електронно гласуване,само така добрите ръководители ще имат шанс.
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дребнавостта, бездушието и човешката злоба ще ни погуби. Имах неблагоразумието да си мисля, че хората с които работя разбират проблемите и ще положат големи усилия да се възроди нещо, но повечето ги вълнуваше само финансовата изгода. Не съжалявам, че напуснах.
54
6
 
11
 
! Отговори
гост преди 1 седмица
Слави ако приеме - до там с партията му!
53
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нови избори.
52
3
 
5
 
! Отговори
хсплескан преди 1 седмица
До моч
Защото сега ще нагласят нови избори.Всички ще гласуват или против ББ или той на инат ще върне мандата.Слави също.И ще има нови избори,които ще бъдат спечелени по "правилният начин от правилните хора".Ако не сега, то на есен ще има нови избори.В следващите две три години може би ще има още два три пъти избори за парламент.Единственият вариант да се пооправим като държва е народа да изрине цялата политичеса класа в момента,да дойдат нови.Друга тема е дали има нови,които не са свързани със с
51
6
 
10
 
! Отговори
От Шпигел оригинал преди 1 седмица
„Премиерът със златните кюлчета в нощното шкафче”
„Шпигел” пита Борисов: Защо мълчиш за Людмил?
https://m.fakti.bg/world/569092-shpigel-pita-borisov-zashto-malchish-za-ludmil
50
2
 
16
 
! Отговори
моч преди 1 седмица
Изборите минаха - факт.Случи се това , което хората искаха - ББ да си ходи от изпълнителната власт - факт ! БСП - основния претендент за нов No1 и управляващ субект катастрофира - факт.В момента текат процедурите така както са по конституция - факт.
Защо по дя во ли те продължаваме да слушаме предизборни заклинания или оглушителна тишина вместо това , което народа изисква чуе , а те са длъжни да кажат.Това ли беше всичко да бутнем кочинката , да се спазарим с поредния"КОЙ" и после ще видим...
49
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Стига сте мрънкали, нали вие си го избрахте пак!
48
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ГЕРБ нямат никаква кауза освен усвояване на европари.
Великан на глинени крака.
Сега се върви само надоле.