Вебер към Борисов: Битката е за демокрацията, не за изборната победа

За Борисов кабинетът се държи като жълт сайт за сензационни, но неверни новини
Обновена: 23 юни 2021 10:33 | 23 юни 2021 10:33, Камелия Цветанова
667
Вебер към Борисов: Битката е за демокрацията, не за изборната победа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Това не е битка за изборна победа, а битка за демокрацията. Това заяви председателят на Групата на Европейската Народна партия (ЕНП) в Европейския парламент (ЕП) Манфред Вебер във видео разговор с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от пресцентъра на партията.

Още по темата

По думите на Борисов, за един месец управление на служебното правителство на кандидат президента Радев, е налице провал във ваксинациите, спиране на жизнено важни за икономиката инфраструктурни проекти и блокиране на Плана за възстановяване и развитие за България.

„Благодарение и на Вашата подкрепа, получихме извънредно 2 700 000 ваксини, за да имунизираме българския народ и да тръгнем бързо напред. Сега голяма част от тези ваксини седят по фризерите и не се ползват. А срокът им на годност тече. Това е чудовищен провал не само за България, но и за европейската солидарност. Защото се оказва, че сте ни помогнали напразно“, посочи Борисов.

Той бе категоричен, че служебният кабинет се държи като жълт сайт за сензационни, но неверни новини. „България е в хаос, защото отново управляват старите комунисти. Всеки ден се хвърля нещо в медиите, като целта не е да се доказва, а да се разказва. Обвиниха ни в подслушване. Обвинения от най-високо ниво – от президент и вътрешен министър. Не са дали нито едно доказателство. Следващият парламент щял да разследва. Това е откровен циничен саботаж“, заяви Борисов.

От своя страна Манфред Вебер изрази категоричната си подкрепа към ГЕРБ и подчерта, че ще следят под лупа провеждането на парламентарните избори в България на 11 юли. „Аз следя какво се случва в България и Бойко, имаш много работа. ЕНП те подкрепя, стоим твърдо зад теб. Разчитай на нас!“, подчерта Вебер.

По време на разговора председателят на ГЕРБ изрази своите сериозни опасения, че се готви мащабна фалшификация на изборните резултати през манипулиране на софтуера на машините. „Реваншизмът на Радев и подчинените му министри е толкова брутален, че смениха дори хора, занимаващи се с управлението на горите или храните. Какво общо има храненето с изборите?!? Нали те затова са на власт – за да организират честни избори.
Очевидно целта им е друга. Да смажат ГЕРБ и да осигурят служебна победа на кандидата за президент Радев наесен“, заяви Бойко Борисов.

Двамата изразиха категоричния си ангажимент към продължаване на работата на ЕНП по преодоляване на здравните и икономическите щети от COVID-кризата в Европа и света. „Трудните моменти не бива да отслабват нашата общност и нашата вяра. Само придържането към ценностите ни ще ни преведе през тъмнината“, обединиха се двамата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


667
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
443
0
 
1
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
ИЗБОРИТЕ --НЕ ЗНАЧАТ НИЩО!...БЪЛГАРИЯ Е САМО ЕДНА ТЕРИТОРИЯ ОТ ЕС --НИЩО ПОВЕЧЕ.!!!!!.КОЙТО РАБОТИ СЪС И В ЕС....ЩЕ СИ БЪДЕ ПАК ДОБРЕ И БОГАТ!...ОСТАНАЛИТЕ ДГД!!!!!!!!!!!!!!!
442
1
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
абе ние да не плащаме на този баварец да говори прос=то=тии само него и енпли ще слушаме хаиде баста
441
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако това е демокрация, хер Вебер, то Боце е Махатма Ганди, а фрау Меркел - Дева Мария. Уверихме се, че ЕНП е партия, която иска да командва Европа като НСП от 30-те години, а фрау Лайен е *** в евромащаб. Така няма да я караме дълго. Накрая ще си останете 8-9 държави, но без заден двор и обори.Не ви щем нито европартията, нито дойчефюрерите на ЕС.
440
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжите на Бойко Рашков при Сашо Диков. "Цял живот работих и спестявах..." Дали връстниците му с по една гарсониера вярват?
439
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н Вебер, демокрацията не е каубойски подвиквания от типа "Хайде , Бойко, имаш работа". Така започваме да възприемаме ЕНП като сляп чадър за нашите комплексирани домораслеци. Интересно, на какъв език си видеоконферирахте с вашето протеже в България?
438
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вицепремиерът и вътрешен министър на България Бойко Рашков е натрупал баснословно богатство, въпреки че цял живот е карал само на държавна заплата.19 имота, цяла резиденция в полите на Витоша, апартаменти на морето, окрупнени в цяло имение, къщи в Стара планина, фитнеси, басейни, сауни, гаражи колкото мезонети, ниви, складове, луксозни автомобили...Как става това? Има ли по-богат политик в държавата от г-н Рашков?
437
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Сега вече разбрахме ,че демокрациятя е корупция ,кражби ,лъжи , хаос .
436
2
 
15
 
! Отговори
бай ганю преди 2 години
дали вебер щеше да пее тази песен ако в неговата страна вършеееше бойковизма?
435
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сами можете да разберете колко е зле тоя, щом подкрепя мутрата.
434
4
 
19
 
! Отговори
Дими Митушев преди 2 години
Този мазен германски *** е един от инжинерите на герберското мутравление. Вебер и комсомолската деятелща Меркел - те са гръбчето на корупцията в БГ. Те дават паричките от ЕС!!! Спомням си как лятото на 2020 бяха зарили Фейсбука на ***-.а Вебер с протестни писма на хора от цяла България, а този мазен орангутан защитаваше Боко! Родината ни никога не е видяла добро от Немско - само катастрофи. Корумпирани немски бок-лу.ци
433
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев няма нужда от служебна победа ние пак ще си го изберем, а теб ще тикнем в пандиза където ти е мястото
432
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бедната вдовица пак е циврила, тоя не спря да се излага, и понеже си е и ***, въобще не разбрал какво му е казал Вебер а си го тълкува както му е угодно, ***
431
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 502 И децата разбраха, че снимките, къщите, леките червени жени, са фейк, новото е, че трябва да се провери къщата на Радев във Виена.
430
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На червените кхмери, трябва да е ясно, че десните/ предимно в Германия/, откъдето идват парите в ЕС, няма да отпускат милиони и милиарди, на червените олигарси в България. Които превзеха властта с измама.
429
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разказ от първо лице - "Мата Хари: Под спалнята на ББ има сакове и куфар, пълни с пари.Бъркаше под леглото понякога и изваждаше пачки, които ми буташе в ръцете и казваше да си купя нещо. Беше унизително, но той е пълен с пари. Има в сакове и куфар в същата спалня.Помня как с един известен депутат от ГЕРБ се смееха, когато застреляха началничката на кабинета на кмета на Пазарджик /в началото на януари 2015 г. наемен убиец разстреля показно Татяна Стоянова която знаеше всички далавери на Попов /
428
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
498 Червената хунта работите с вероятности, демократите от ГЕРБ, работят с факти. Много от обвиненията на прокуратурата, пътуват към Европейската прокуратура, при Кьовеши. Тогава, ще стане ясно, кой работи с предположения, вероатности, лъжи и кой с факти.
427
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Червената хунта на Радев и Божков, Рашков, Слави, застрашават демокрацията в България.
426
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вероятно вебер е лицето за което - сащ споменаха като виш политик , потънал в корупцияСкоро очакваме да го оповестят - явно затова е бил скандала сьс подслушването на германски политици в това число и меркелСпосака магнитски явно доста ще се расширява
425
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До РУСОФИЛИ, ВЪН..!!!Откога Боеко и Вебера са русофили?
424
2
 
16
 
! Отговори
Фактите ! преди 2 години
''БОГАТИТЕ СЪЩО ПЛАЧАТ'' , вече и пред Вебер !