След вота на 14 ноември ГЕРБ ще опита да състави коалиция

Засега обаче било трудно да се каже с кои партии
49
След вота на 14 ноември ГЕРБ ще опита да състави коалиция
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ ще се опита да състави кабинет след изборите на 14 ноември, заяви Тома Биков пред Нова телевизия.
„Ние се опитахме и на 4-и април. Опитахме да водим ефективни преговори, тогава „Демократична България” и „Има такъв народ” отказаха изобщо да говорят с нас”, добави той.

Биков коментира и последните данни за електоралните нагласи от проучване на „Алфа Рисърч”, сочещо, че ГЕРБ ще бъде първата сила в Народното събрание. Коментарът му е за  данните от изследване, което е проведено в периода 4 – 10 октомври 2021 г. от Алфа Рисърч и се реализира със собствени средства от агенцията Проучването е проведено сред 1123 пълнолетни граждани от цялата страна. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю с таблети по домовете на анкетираните лица.

Още по темата

„Тези данни са моментна снимка, те не са изборен резултат. Ако имаме такъв тип разлика, ще се опитаме да съставим коалиционно правителство. При такава разлика, въпреки че тя не е малка, очевидно няма да имаме пълно мнозинство”, уточни представителят на ГЕРБ.

Той обясни, че в момента няма как да даде конкретен отговор с кои партии може да се случи коалиционното правителство. „Това проучване показва една тенденция - срив на партиите, които отказаха да поемат отговорност. И запазване на позициите на онези формации, които имаха готовност да влязат в управлението. Това трябва да бъде поучително за поставящите червени линии”, смята Биков.

Изследването, което коментира Биков е проведено в периода 4 – 10 октомври 2021г. от Алфа Рисърч, публикува се на сайта на агенцията и се реализира със собствени средства. Проучването е проведено сред 1123 пълнолетни граждани от цялата страна. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю с таблети по домовете на анкетираните лица. Алфа Рисърч носи отговорност за данните и интерпретацията, публикувани на нейния сайт, но не и за избирателно или манипулативно използване на тези данни.
 


49
Още от Избори 2021
Луна иска заплатата на президента да е 650 лева
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Недоразбрал преди 1 седмица
Ей го,колкото по гласувам срещу ГЕРБ,толкоз по богат ставам!Заплатата ми става стотици хиляди лева,но аз не съм щастлив,щот не било хубаво,ама никак да си милионер,при Жан или при Грипена!Що тъй ставам кат оня шивач дет си шиел панталон и си викал,кат мен,мам ка му и плат колкот по го режа,по къс става,Що ли?!Щото *** ГЕРБ е единствената партия с християнски принципи и това,че плюете по нея е като да плюеш по су ратя си!Исус каза,че той е пътя,истината и живота!Това важи и за ГЕРБ,Анадънму?
44
0
 
0
 
! Отговори
Недоразбрал преди 1 седмица
Големи сладури са 85%вите дето пъплят по сайтовете и плюят по ГЕРБ!Веднага да ги вкарали в затвора за безобразията които натворили?!Ами да попитаме църковната общност що за безобразия натвори ГЕРБ та възстанови десетки манастири,стотици църкви и джамии.Оправи трудовия стаж на духовните лица?!Или пък що за безобразия натвори за учителите като им дигна двойно заплатите?Има ли по голямо безобразие да превърнеш България в прекрасна средностатистическа държава от ЕС?!Явно според му жиците няма?!
43
0
 
0
 
! Отговори
А патерици? преди 1 седмица
Коалиция, но патерици за ГЕРБ вече няма. С около 60 депутати, (и евентуално около 30 от ДПС) накъде? Най-много да имат честта пак да върнат мандата. Предният път, когато го върнаха веднага, президентът Радев им каза "Благодаря за улеснението". Нека им благодари още веднъж за същото - няма лошо.
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ицето с големио нос ще се добере до министерски стол най-после.
41
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бандити от разбойническа шайка се готвят да управляват! Вместо да гният по каушите!
40
9
 
18
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
И този опит ще завърши като предишния.ГЕРБ ще са далеч от баницата.Сори,това е положението.
39
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ами същата коалиция - геП ,дпс и "патриотите" , Пеевски се върна не случайно !
38
0
 
19
 
! Отговори
Бай Хъ преди 1 седмица
ПатрЕотите са аут. Неслучайно Шкембе Войвода играе сам на тия избори. Знае че нема да влезе , ама поне субсидийка да вземе.
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Според мен ако успеят бързо да купят малко от чалгарите-депутати на Слави, ще успеят да направят с ДПС
36
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вероятно патриотите ще ударят рамо както досега ако прескочат прага и влязат в парламента отново
35
3
 
17
 
! Отговори
Бай Хъ преди 1 седмица
Само ДПС не стигааааа... требват още 30-35 дупетати. На тия избори активноста ще е висока и на боко и доган ще им требе патерица.
34
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Клалиция между - турските партии - дпс, герб е наи логичният вариантРеджеп ердоган харесва това
33
1
 
13
 
! Отговори
ДПС преди 1 седмица
Харесва това.
32
9
 
16
 
! Отговори
Така е .. преди 1 седмица
Никак не е трудно да се каже с коя партия. Естествено с ДПС. Те си заслужиха уважението.Няма да гласуват за Радев.Няма да е зле и Нинова да се замисли сериозно по въпроса.
31
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Определено ще опитат с ДПС. Затова хората трябва да узлязат и да гласуват против тях, независимо за кой друг.
30
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тя коалицията е ясна - ГЕРБ и ДПС - милиционери и доносници. Нали те ни щавят вече 12 години. Този път няма да стане.
29
26
 
19
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 седмица
Рано или късно ГЕРБ ще състави коалиционно правителство, а след още някой и друг злополучен парламент може да състави и самостоятелно правителство, че той народа има нужда от зрелища но когато хлябът свърши за Шоумените и метежниците ще стане страшно, а историята за пореден път ще осъди, както промените им така и Народните им съдилища ... !!!
28
13
 
32
 
! Отговори
Историк преди 1 седмица
Никакво управление на Буци не искаме. Нито сами нито в коалиция. Директно той и тези около него в затвора за всички безобразия и кражби където направиха последните 12 години! Стига вече мутри на власт!
27
19
 
11
 
! Отговори
caca преди 1 седмица
Този път ще управляват ГЕРБ-БСП-ДПС със сигурност...
26
1
 
15
 
! Отговори
аз преди 1 седмица
До АБСОЛЮТНО НЕВЪЗМОЖНО - моралните ценности на Свободния свят? и ти не си пиеш хапчетата редовно. Вчера имае една новина за моралните ценности в САЩ - "новият супермен ще е бисексуален". Морал ли бе да го опишеш