Панев: Да се изясни въпросът с машините, засега не е убедително

Кои са резервите в енергийната система, за да се облекчи натискът?
Обновена: 8 ное 2021 22:42 | 8 ное 2021 21:50, Веселина Йорданова
47

Казусът с машините за изборите - как се стигна до него?

"Засега не звучат убедително обясненията, но в същото време не звучи убедително и атаката на ГЕРБ. Работата им в момента е да пораждат съмнения, защото за тях тези избори са на живот и смърт", заяви съпредседателят на "Зелено движение" Владислав Панев в "Денят ON AIR".

Той призова пред Bulgaria ON AIR от "Сиела Норма" да изяснят за какво става въпрос.

Панев вижда във Фонда за сигурност на енергийната система един резерв от средства, чрез които българското правителство може да облекчи значително натиска на цената на тока и парното за домакинствата.

"Другият резерв е азерският газ, който вече влияе на цената и за домакинствата, и за бизнеса. Не го използваме оптимално, имаме уверения от азерската страна, че можем да купуваме до 1 млрд. куб. м на цена около 4 пъти по-ниска от цената, която купуваме от "Газпром", изтъкна водачът на листата на "Демократична България" (ДБ) в 24 МИР.

Причината да не се купува азерски газ, според Панев, е откровен саботаж от страна на бордовете на държавните енергийни компании – "Булгаргаз" и "Булгартрансгаз", които са "назначени от ГЕРБ с дългосрочни мениджърски договори".

Според него сегашният енергиен министър не прави нищо в тази посока. "За мен и г-н Радев, и г-н Живков носят определена вина за това, че енергийните държавни компании бездействат в ущърб на българския бизнес", посочи Панев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: Владислав ПаневДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Красен преди 2 години
Владислав Панев е един от най-неграмотните и неподготвени депутати в цялата парламентарна история на България! Псевдо-зелен и уж инвеститор, а в същото време няма и грам капацитет!
32
0
 
3
 
! Отговори
Петър преди 2 години
ОТ ДБ се правят, че искат да променят нещо, но нито с кадри, нито с политики го показват, пълна измама са тези хора!
31
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 2 години
ДБ пак търсят под вола теле...
30
0
 
0
 
! Отговори
Поли преди 2 години
Поредно предизборно кудкудякане
29
0
 
1
 
! Отговори
123-ТОиДИ преди 2 години
р.р, Е МОШЕННИК !
28
1
 
1
 
! Отговори
No Name преди 2 години
Панев и той ли започна да бълва едни и същи неща като черна станция? В това ДБ всички са станали "copy/past" на Христо май ...
27
0
 
2
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Панев и всички от партията ДБ са черни станции, така бих ги определил. Все нещо не е наред, все някой е корумпиран, все има драма няква, а само те, видите ли, са Ботев и Левски на модерната ни история.
26
3
 
0
 
! Отговори
СС преди 2 години
До ИЗБОРИТЕ СА МЕНТЕ! Точно както ГЕРБ подменяха и вкарваха бюлетини, фалшифицираха протоколи и никой не можеше да упражнява последствен контрол! Точно така беше избран Тотев за кмет на Пловдив, с мошенгии и подмяна през нощта.
25
0
 
5
 
! Отговори
БЛАГОДАРИМ ТИ РАДЕВ преди 2 години
...ЗА 350-ЧОВЕКА БЪЛГАРИ УМРЕЛИ ЗА ДЕНОНОЩИЕТО----РОТ ФРОНТ ,ДРУГАРЮ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ!!!
24
0
 
4
 
! Отговори
Решетникав преди 2 години
Для машинами и шпионами молчать !
23
3
 
6
 
! Отговори
ГЛАСУВАЙТЕ ЗА РАДЕВ преди 2 години
... И СОБСТВЕНОТО СИ ПОГРЕБЕНИЕ , КАТО НАРОД И НАЦИЯ!
22
5
 
2
 
! Отговори
ИЗБОРИТЕ СА МЕНТЕ! преди 2 години
АЗ НЕ ГЛАСУВАМ С МАШИНА ---ЗА КОЯТО НЯМА ГАРАНЦИИ И ПОСЛЕДСТВЕН КОНТРОЛ , ЗА РЕЗУЛТАТА ОТ ВОТА!!!!----ВСЕКИ МОЖЕ ДА ВКАРА ДОПЪЛНИТЕЛНИ БРОЙКИ ЗА ВСЯКА ПАРТИЯ В ПАМЕТТА И!!!!!
21
4
 
1
 
! Отговори
3 преди 2 години
Удавникът и за сламката се хваща!
20
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя Панев подозирам, че е пед*фил, защото се подвизава в една ФБ групичка наречена "Българско Байдън Общество", в което повечето сме почитатели на Тръмп и ги спукваме от бъзици и тролня. Ония мълчат и мигат на парцалиб.
19
9
 
6
 
! Отговори
Хм преди 2 години
Сиела нямаше да са това ако не бяха "спечелените" поръчки благодарение на тюфлека...за по долния , как си представяш да спечели поръчка фирма която не е близка до герб и не си е платила масрафа !?
18
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е те от Сиела са дружки с Дай БГ и Изправените повлекани.От Сиела не могат да обяснят защо при държавни машини и то в частен склад има добавка от 228,че и тях пазят.А днес ново двайсет,още 150 машини нови новенички непоръчвани от ЦИК чакат на митницата.Е що?И тез спецове по машините ,двама братя били съветници на служебния премиер,та единия отговаря за машините ,другия за кода.Пей сърце!Взеха ни за най тъпите блуждаещи,е много "честни" избори,направо невероятно!Това е пародия!
17
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, латвяъ сечено, просто вие службашите сте некадърни. Днес пак сте взели тихомълком заем от половин милиард лев. И герберските калинки ли са ви виновни?
16
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ва лъжат нагло по телевизорите.Има две цени на руския газ.По дългосрочен контракт е само 40 % от газа а по пазарни цени са другите 60 %Естествено тези цифри не са константа . Евтина е само цената по дългосрочните контракти защото си ангажиран да купуваш количества дългосрочно.Това се отнася и за руския и за азерския газ. При азерите обаче можем да купуваме само по дългосрочни контракти. Такива договори с газпром е подписал тиквата. Най изгодно щеше да е за нас ако бяхме направили южен поток.
15
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как да махнат герберските калинки от бордовете, след като са с дългосрочни договори? Точно те правят сечени сега на държавата, по поръчка на Борисов.
14
8
 
18
 
! Отговори
реалист преди 2 години
Глу.пак, откъде накъде ще са на живот и смърт тези избори за ГЕРБ като отново водят убедително във всички проучвания. Ама дори и да не са първи (както го изфалшифицираха предния път) какво значение има? Не вижда ли този оххлюв, а и много други, че ГЕРБ страшно се кефят в опозиция да им гледат сеира на другите и на фигуранта как съсипват държавата и да ги критикуват както и когато си искат.