Не е ясно какъв процент от хората ще гласуват, умориха се

Хората трябва да бъдат отговорни, смятат Росен Таков и Христо Матанов
Обновена: 14 ное 2021 10:44 | 14 ное 2021 10:43, Ния Христова
17
6 708 189 българи могат днес да упражнят правото си на глас. Очакванията за избирателната активност обаче не са големи. 
 
"Трябва да се гласува, това е отговорност, която всеки е редно да поеме. Хората ще отидат да гласуват, но не е ясно какъв процент от тях, защото се умориха. Последните 6 месеца бяхме свидетели на изборен резил, политиците са се оплели в собствени ежби един срещу друг и нямат чувство за национална отговорност", коментира публицистът и литературовед Росен Таков в изборното студио на Bulgaria ON AIR -  "Избори: трето действие".
 
"Вероятно този път ще се състави някакво правителство на компромиса, съшито с бели конци. Съмнявам се, че ще издържи дълго, тъй като ситуацията с нищо не се е променила. Ще има леки размествания, има нова политическа сила, но ситуацията е същата. Най-голямата политическа партия отново ще бъде в изолация", прогнозира публицистът.
 
Таков припомни, че коалиции има откакто съществува българската държава, но резултатите и в миналото не са били положителни. 
 
"Уроците на миналото трябва да се помнят и припомнят. При всички случаи ще има коалиция. Да се надяваме, че сега политиците няма да си ударят главата за кой ли път. Всеки мисли за тяснопартийните си интереси, има и личностни вражди, които пречат на определени хора да мислят за добруването на Отечеството", добави Росен Таков.
 
"В миналото сме имали много случаи на бактериални пандемии, винаги са се съчетавали с последствия като липсата на работна ръка, инфлация. А испанският грип взе толкова жертви, съпоставими с жертвите при Първата световна война. Сегашната пандемия е толкова нова, че още е рано за анализ на такива събития. Още не можем да видим глобално последиците, които тя носи", заяви историкът проф. Христо Матанов.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
аз няма да гласувам преди 2 години
защото не искам за бай Чекмиджан да гласувам, не искам за мошеници с бели ризи да гласувам, не искам да гласувам за тез де с мойте пари възстановяват парийната си собственост (Бузлуджа например), не искам да гласувам за кръгове, ни на прокопи ни на пейо , не искам да гласувам за "нова атака" ни за арогантни простаци, ни за стари полит паЧаври. Който изберете да ви е честит
15
3
 
0
 
! Отговори
ПРИЗИВ преди 2 години
Хора , Гласувайте . Ако не гласувате ще останем на същото Положение в България - Мафията ще ни краде парите за Здраве и Пенсии .
14
1
 
3
 
! Отговори
Баба мара преди 2 години
няма да гласувам защото няма за кого на никого не вярвам отиваме на4 избори
13
0
 
4
 
! Отговори
Избирател преди 2 години
Отвратихме се! Милиони за избори, вместо парите да се дадат за болници, училища, пенсионери, за създаване на предприятия и т.н. На всичкото отгоре като влязат в парламента, започват едни циркаджилъци, свят да ти се завмае.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демосът не управлява. Имаме богатокрация или буржокрация
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изборите станаха купени. Така наречената буржоазна демокрация, е една купена с пари власт на хората с пари, власт и влияние. Народът не участва.
10
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неподкупните машини сложиха края на тиквеното време и тиквената партия. Най-после имаме честни избори.
9
0
 
5
 
! Отговори
ааа,не така преди 2 години
До Анонимен 1 Ако някой кълве на гола кука кой му е виновен!?
8
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лудият Вожд на калинките не иска машини, защото не може да ги купува и да ги драска с химикалка. Това ли ви е свободата, това ли ви е демокрацията? Хората искат свободно да си продават гласовете на Вожда, пазарна икономика сме, а комунистите не искат търговия с гласове.
7
2
 
4
 
! Отговори
az преди 2 години
До toziКой ще обясни на депутатите какво е ОТГОВОРНОСТ??????????
6
5
 
10
 
! Отговори
дреме им преди 2 години
На Герб сега власт не им трябва!Точно обратното,ще изчакат "умните и красивите" креслювци да се омажат до горе с л---на,а българите "на 3 морета и 5 океана" да ги опъне глада през зимата,та и най-вдлъбнатия да разбере на пролет за какво да гласува!
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умориха се на опашките за гласуване.
4
5
 
6
 
! Отговори
tozi преди 2 години
Трябва да се гласува, това е отговорност, която всеки е редно да поеме.
3
12
 
5
 
! Отговори
А отДАНС са щастливи преди 2 години
Пернишки Мутри и полицаи изтезават хора в Бобов дол по поръчка на шефовете! А кои са шефовете - ЦРУ, ген майор Васил Василев, Юлиян Георгиев, Румен Пашата, Гешев, Борисов
2
3
 
13
 
! Отговори
Луд умора няма преди 2 години
Ако е вярно това,което току-що мярнах като заглавие до сега са гласували 40%. Няма да се свършат наивниците по българската територия. Като си глупав, поне слушай какво казват умните. Чърчил:"Ако изборите решаваха нещо ,отдавна щяха да ги забранят".Сталин:"Не е важно как се гласува, а кой брои." Напред, към урните, другари, господа и таваришчи.
1
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората са уморени от пpocтотията на политиците... Най-много от тези, които "управляват" от април досега...