Гражданин в Турция гласувал 12 минути заради трудност с езика

Категоричен победител там е ДПС
Обновена: 3 окт 2022 09:15 | 3 окт 2022 09:15, Анисия Иванова
58

Изборният ден в Чорлу премина изключително спокойно. В 112 от 166 секции, разкрити в Турция, се е гласувало с 200 машини.

Упражняването на вот е затруднило част от турските граждани, които не разбират български език. На тях им е отнемало между 5-7 минути да гласуват. На един от гласоподавателите му е отнело 12 минути да избере партия, която подкрепя, съобщи специалният пратеник на Bulgaria ON AIR Иван Кънчев.

Категоричен победител е ДПС. Неправителствени организации като "Ти броиш" изпращат десетки сигнали в хода на изборния ден относно товa, че представители на секцията отиват зад машината, за да посочват номер на определена партия на гласуващия.

На няколко пъти токът в секциите в Чорлу спира, но това така и не повлиява на работата на машините.


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
Хачо Хасан Христов преди 1 месец
Смятам, че е недопустимо тези които живеят в чужбина да гласуват... В ЗАКОНА ТРЯБВА ДА Е ЗАПИСАНО : "Изборни секции само в БЪЛГАРИЯ" . Стана ми много смешно, че хора които живеят в Европа (а не в Россия) за гласували за ***... Все едно сами са се напсували на майка
53
2
 
4
 
! Отговори
toti преди 2 месеца
След повече от 30г възродителен процес,от напуснали страната над 100х са родили поне по едно дете с право на глас,но с двойно гражданство РАЗБИРАЙТЕ НЕ ЗНАЕ БЪЛГАРСКИ,но гласува за ДПС !!! ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ СПРЕ !!!
52
0
 
1
 
! Отговори
Ако всеки там преди 2 месеца
е така дори със 166 секции не могат да се класират хахах
51
3
 
2
 
! Отговори
АЗ СЪМ ПРОСТО ЧОВЕК преди 2 месеца
До анонимен 49От доста години живея в България. Знам за какво става въпрос. Вие сами сте виновни за този хал на страната.Съкратиха колегите ви от работа мълчахтеЗакриха заводите ви замълчахтеКопайте гроба на един на друг. Вадихте окото на близки и приятели. За това сте в този хал. Не знам ме разбра ли!
50
4
 
2
 
! Отговори
АЗ СЪМ ПРОСТО ЧОВЕК преди 2 месеца
Искате ли да забраним на онези български граждани които са напуснали страната. Няма значение къде се намират. Дали в Турция, Русия, САЩ или някоя Западна Европейска държава??Ще гниете със злобата си.
49
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До АЗ СЪМ ПРОСТО ЧОВЕКИмаш паспорт, обаче нито живееш в страната, нито имаш представа какво изобщо се случва.
48
5
 
2
 
! Отговори
АЗ СЪМ ПРОСТО ЧОВЕК преди 2 месеца
Ще отнемете ли гласовете на 3 милиона българи които работят в западните държави! Който има български паспорт е има право да гласува. Стига вече тази омраза и разделение.
47
1
 
5
 
! Отговори
Симеон Т. преди 2 месеца
Ми така е - 6 милиона хора, 60 университета , 100 партии, образец сме за разделение, омраза и т.н. Радой Ралин - "На една полянка прабългарин срещнал славянка, цуни - гуни, вади - тури, народили чукундури - все злобливи, завистливи и т.н." Ей това сме...обречени на изчезване
46
0
 
5
 
! Отговори
урко преди 2 месеца
Двама се карат - трети печели. Я вижте какво стана! Благодарения на разцеплението в обществото , омразата между парти ии т.н. - една партия как постоянно печели придвижвайки се напред в класацията, беше пета , четвърта , сега - .... Забравихме какво пише на Народното събрание. Ситуацията е аналогична като тази през 14-и век , когато държавата ни е представлявала раззъсани феодални владения и на практика - никаква държава. И сега - чергата се дърпа от 15 посоки и нищо не се случва
45
3
 
8
 
! Отговори
Бесен преди 2 месеца
Затова сме на тоа хал - лицето Х , което не живее в страната , няма и понятие от живота ни тука има право на глас и право да ни определя битието , политиката в държавата. Пълен абсурд!!!!! Аз , който съм ходил в казарма - две години в полза а държават, аз който си плащам редовно , ежемесечно данъците, като консуматор плащам косвения ДДС-то върху всички стоки , който обирам всички негативи в тая държава, търпя , търпя , търпя съм изравнен с подобни индивиди , които български дори не говорят
44
4
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 месеца
Аз няма да се взирам в тая чутовна дивотия,защото умът ми не я побира и може и да откача докато се напъвам да си обясня като как,по каква "логика" лице,което НЕ живее в България,НЕ работи тук,НЕ плаща данъци,НЕ говори и не разбира български,НЕ знае кои "партии" за какво се "борят",та такова лице да има възможност да ОПРЕДЕЛЯ БИТИЕТО на българите ?!?!...Не,шегата настрана,ние трябва да кандидатстваме в Книгата на Гинес за "Най-безумноплеме" !
43
0
 
6
 
! Отговори
тъй де преди 2 месеца
Тази държавица е един комедиен сериал и уникална трагедия!
42
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Имам колега чужденец. Живее в България от 20 години, владее езика, работи, плаща си данъците... но няма право да гласува защото няма гражданство, а в същото време хора, които от 30 години не са стъпвали в България и дори не говорят езика имат право да гласуват?!
41
2
 
5
 
! Отговори
ТЕЛК преди 2 месеца
Аз не гласувах. Защото сметнах, че нямам това морално право. 23 години съм плащал данъци, осигуровки, акцизи, такси, налози и т.н. на тази държава, но по някакво стечение от 4 години аз нямам никакъв принос към БВП на държавата . До края на живота си ще вися на врата и с пенсията си. Аз нямам право да определям живота на младите и работещи хора.
40
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А защо разрешават на неграмотни или на невладеещи езика да гласуват? Този човек дори езика на елементарно ниво не е научил,а ще определя моето бъдеще? Или тези от махалите, които не могат да четат.По тази логика по-добре чужденците, които от години живеят тук и владеят езика да имат право на глас, макар и да с продължителен престой от 5 години.
39
3
 
13
 
! Отговори
Едно към едно преди 2 месеца
А сега да видим дали Копейката ще внесе законопроект за премахване на двойното гражданство! И такива като тоя "български гражданин" няма вече да се затрудняват с гласуването за български институции!
38
6
 
7
 
! Отговори
Пада ни се преди 2 месеца
ГРОБ = ДПС. Честито на всички гласували за гроб и антибългарите.Честито и на всички не гласували заради, които ГРОБ И АНТИБЪЛГАРИТЕ ще ни довършат.Явно стадото си го заслужава.
37
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ей такива ви определят бъдещето... Пак ходете за гъби, умни българи
36
1
 
23
 
! Отговори
Бай К преди 2 месеца
До българин: Даже това е нищо. Предлагам една крачка напред - всички трайно непребиваващи в страната да нямат право на глас. Не само в Турция, а навсякъде.Не е редно хора, които са взели решение да напуснат страната и с това ясно са показали, че им е все тая, да бутат везните в една или друга посока и да определят какво ще става в страната.
35
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами дайте да им преведем на турски, за да не се притесняват нашите "сънародници". Как е възможно да имаме такъв избирателен закон, който позволява на голяма маса хора, неговорещи български език да гласуват? Само една партия може да промени това и знаете коя е тя.