Едва 24% от българите прогнозират над година живот на новото правителство

Според "Алфа рисърч" 33% смятат, че той ще издържи само до местните избори
6 юни 2023 20:00, Йоана Цонева
173
Едва 24% от българите прогнозират над година живот на новото правителство
Снимка: БГНЕС

33% от българите са на мнение, че кабинетът "Денков-Габриел" ще издържи до местните избори през октомври.

Това показва ново проучване на социологическата агенция "Алфа рисърч", направено за предаването "Референдум" по БНТ.

29% от анкетираните смятат, че новият кабинет ще издържи до 1 година, а 24% прогнозират над година живот на новото правителство.

Повече от половината анкетирани са на мнение, че кабинетът на акад. Николай Денков и Мария Габриел ще работи с конфликти. 31% смятат, че новото правителство ще работи с разбирателство.

Кабинетът "Денков-Габриел" бе избран от депутатите в Народното събрание във вторник. Акад. Николай Денков официално е новият премиер на България. Неговата кандидатура бе гласувана с 132 гласа "за", а 69 от депутатите бяха против.

Структурата на кабинета бе подкрепена от 132 депутати, против бяха 69, нямаше въздържали се. Отново двама от ДПС удариха рамо за правителството, а един от ГЕРБ бе контра.

Същото се повтори и с имената за министри, като гласовете "за" вече бяха 131.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Здравко ХристОВ- ПРАВ СИ ЗДРАВКО- НЕ НИ ТРЯБВА СЛУГИ- ТРЯБВАТ НИ ХОРА КОИТОЗДРАВО ДА РАБОТЯТ- ПОМНИШ ЛИ ЮМРУКА И СЛЕД ТОВА КАВО СЕ СЛУЧИ- 10 ЮЛИ 2020 ЕК ОБЯВИ ЧЕ БГ Е ПРИЕТА В ЯРЕМ 2 И ЕДИН ЮМРУК ЩРЪКНА- ЧЕ КАТО СЕ ЗАПОЧНАХА ЕДНИ ПЛАТЕНИ ПРОТЕСТИ..- НАЧИ ПРЕЗ СЕДМИЦАТА МЯТАШ ЯЙЦА ПО ЗНАКОВИ СГРАДИ, А СЪБОТА И НЕДЕЛЯ СИ НА ПЛАЖ В ГЪРЦИЯ, А ПОСЛЕ- МАЙ/МАЙ 2021-16%ИНФЛАЦИЯ- НСИ - ТА ПРАВ СИ- НИКАКВИ СЛУГИ НА КРЕМЪЛСКИТЕ ОЛИРСИ- НАЛИ ДС ГИ СЪЗДАДЕ, А ДС БЕШЕ ОТДЕЛ НА КРЕМЪЛ.
137
2
 
1
 
! Отговори
Здравко Христов преди 9 месеца
Това правителство му е време да си ходи, и колкото по бързо си замине толкова по добре за всички нас. Останат ли на власт тия инфантилни *** политици ще ни вкарат в беля, за която всички ние ще плащаме. Не ни трябват слуги на чужди държави, а политици ориентирани към политиката на хората тук, и колкото по бързо хората разберат мита за Америка толкова по добре
136
1
 
1
 
! Отговори
Здравко Христов преди 9 месеца
Това правителство е долно и Анти Българско. То не защитава Българите, това правителство защитава само и единствено интересите на ЕС, САЩ и Украйна. За това правителство Българите сме изчадия ние не сме важни. То не е ориентирано спрямо никаква социална политика за хората. Украинците живеят в България, и ние им плащаме скъпите хотели, храна, почивки и прочие, а за бедстващите в България хора пари няма, а няма и за заплати. Една мижава мухлява мининимална заплата вдигаща се с трохи.
135
1
 
1
 
! Отговори
НАРОДА преди 9 месеца
ИЗБУХВА НЕДОВОЛСТВО СРУЩУ КАБИНЕТА ЗАРАДИ БЕЛЕНЕ И УКРАЙНА - ИЗЛИЗА ЦЕЛИЯТ РЕГИОН, ТЕЗИ НОВИНИ НЕ ГИ ВИЖДАМЕ
134
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
чета руското пАсолство иска анархия с решетников и нови "служебни"на пАсолството,истината е,че гебр решават ЕС...или пАсолството...САЩ не са незрящи,става въпрос за Свободен избор,имаме нужда от Правителство,Народа ни ще загуби десетки милиарди ,няма да влезе във Шенген,Еврото и ниско лихвените,финансовата,бюджети...отиват по дяволите...и незрящите го виждат...и ще ги изкарате на улицата с руското си слагачество...те това искат...анархия и безвластие
133
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Предният път едва ги издържахме 7 месеца, сега няма да можем и 3 , в комбинация с ОПГ-то
132
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
САЩ ще са ни разсипали и пратили на война още на 3-тия месец
131
6
 
3
 
! Отговори
Ха ха преди 10 месеца
Това правителство вече заработи!! мнгоо интересно, как ще накарате хората да го свалят след като то работи от 1-вия ден?? НА никой не му се тъне в руска мизерия и купони за хляб!
130
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
аз прогнозирам че тъй като дойдоха на власт без никой да ги иска, ще си отидат когато те си пожелаят може и втори мандат да си гласуват.
129
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
май само първите 9 месеца :()
128
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Силно завишени са тези 24%. Според мен заблудените са не повече от 10%, дори ПП-ДБ и ГЕРБ казваха многократно, че едва ли ще изкара пълен мандат. Това е най-нелегитимното правителство в най-новата ни история и започва с катастрофическо ниско одобрение.
127
2
 
13
 
! Отговори
Далай Лама преди 10 месеца
Какво ? Една година ? Смех ! И как виждате България да съществува след една година ? Тия ги сложиха , за да "усвоят" евентуалните европейски милиарди и после - кой където си е сложил парите ! А българина , с опразнените му сметки в банкиет - да го д..а ! Кокорчо дори потвърди това официално от парламентарната трибуна. Е, който чул- чул !
126
3
 
10
 
! Отговори
Стъкмистика бг преди 10 месеца
Попитахме 100 човека... Спонтанно нЕк'си,случайно :)А наглия молец шорош Денк0ФФ се пъчеше,че краварския еднорък сбирщайн го подкрепяли 50% от българите... Явно останалите 5,9 млн не сме от правилните българи :)
125
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ДОСТОЙНИТЕ БЪЛГАРИ РАБОТЯТ ! ПРОДАЖНИЦИТЕ КЛЕВЕТЯТ ! ВИДИШ ЛИ НЯКОЙ ДА КЛЕВЕТИ, ЗНАЧИ Е ПРЕДАТЕЛ !
124
8
 
13
 
! Отговори
Български родолюбец преди 10 месеца
Сънародници, вече наистина дойде време разделно. Оттук нататък имаме само 2 варианта: 1) или измитаме сганта от национални предатели тоя път с кръв по площадите (гърците казват, че няма ли кръв - няма протест) или 2) Терминал 2 и кой накъдето му видят очите. Второто вече е последният вариант, защото ако ги оставим точно тези да си безчинстват, България официално си заминава като държава на българите. Може да продължи да съществува като някаква територия, но тя няма да е наша, българска.
123
6
 
15
 
! Отговори
славянин преди 10 месеца
Слушахте ли им днес ''мъжествените'' фалцетни гласчета на Кирчо, Кокорчо и Денков!?
122
5
 
15
 
! Отговори
до 139 от славянин преди 10 месеца
На източния фронт са воювали 233 хитлеристки дивизии, на западния - 23, та става ясно кой е победил фашистите! Свободния дж.ндрастки свят става само за организиране н г.йпаради!
121
16
 
3
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
До до 136 от славянинСвободният Свят и най вече САЩ спряха фашистите и го знаят и децата в държавите в който няма руска пропаганда и има образование а не...руски слугинаж...за жалост България не е от тях,спряха и надграждащите геноцид и убийства...комунистите!двата файтона платени от митрофанова на копейкин ли ще съборите Свободният и САЩ!!!хахах...безумци необразовани!!!
120
15
 
2
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
Света ни отказва да приеме..."империй" на неосъществени душевно болни същества докопали се до власт,жертващи животите на Народите си...визирав РФ...Китай...С Корея...има и още кадидати прикрити в тази посока...няма такава опция!!!Свободният Свят и САЩ ви казаха почтенно...по-скоро ще сложим край на Света ни!!!никога повече робства и не справедливости!имаме всичко необходимо да живеем благоденстващи!душевно болни няколко опитват да убият Света ни!!!...да помолят децата и внуците си за прошка!!!
119
13
 
3
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
Над 60 % от Народа ни иска редовно правителство,с Божията помощ имаме!ако хора с бандитски наклонности и руски зависимости си позволят да играят против Народа на България за копейки,България като един ще излезем и трите файтона на митрофанова ще са безсмислени!молим ЕС и САЩ да наблюдават процесите и руските хибридни в България и за помощ,нямаме служби,работят за резидента и рАсия...Война е!Бог да пази Свободният Свят!