Преди вота: С какви убеждения отива да гласува българинът?

Експерти: Това, което се прокрадва като платформи, е твърде общо
Обновена: 22 фев 2021 22:19 | 22 фев 2021 22:18, Красимир Ангелов
33

Около 2 седмици остават до началото на предизборната кампания у нас преди вота на 4 април. С какви убеждения отива да гласува българинът?

"Винаги има принцип, върху който се изграждат, но онова, което се вижда, е, че гражданите, както се вижда от различни изследвания, за първи път гледат през икономическа призма. Не казвам, че няма да е емоционален вотът, но основните проблеми, които те смятат, че трябва да стоят пред бъдещето управление, са свързани с тяхната работа и доходи, както и излизане от кризата, което не се вижда често на избори", каза политологът доц. Татяна Буруджиева в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Според нея основен принцип на формирането на кабинета би трябвало да бъде какво се случва в икономиката и как започваме да излизаме от ситуацията.

"Онова, което виждаме, са политически субекти, мобилизирани от очакването на европейските пари. Има изключителна тяга към това да се управляват тези пари. В същото време нито един от политическите субекти не желае промяна. Българските избиратели трябва да разберат, че цялото говорене за радикална промяна остана там, където остана и темата за нова Конституция", коментира колегата й - доц. Антоний Гълъбов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му всички искат не да представляват избирателите си, а да заменят ГЕРБ, или да заменят Борисов.

"Онова, което се прокрадва като платформи или заявки, е твърде общо. Да кажеш модернизация или високи технологии, или перспектива пред България - нищо особено не казваш. Партиите продължават да представят платформите си за всекиго по малко и в крайна сметка за никого по нищо. Всички сфери се изреждат, но една платформа, за да хваща избирателят, който не е много рационален, тя трябва да даде рационален аргумент и той трябва да бъде за 4 години какво може да се направи", допълни доц. Буруджиева.

Доц. Гълъбов подчерта, че промяната на ГЕРБ, която е в това, че ще се явят в коалиция на изборите, е важна.

"ГЕРБ има проблем с устойчив партньор. Включването на СДС може да няма толкова важна електориална тежест, но е важно от гледна точка на изчистването на профил. ГЕРБ върви към разширяване на промяната си. Смятам, че ще се добавят още политически субекти", категоричен е той.


33
Още от Избори за НС 21
ГЕРБ с почти готова листа в Пловдив, Борисов я води
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Тикволандия преди 6 дни
Антони Гълъбов пак се е престарал да възхвалява Бойко и гербаджиите. Политолози като него са днешното издание на дружество Георги Кирков за политпропаганда от времето на Тодор Живков.
Но времето на Бойко и ГЕРБ изтича. Патериците им се поизчерпаха и дори и да получат най-много гласове на изборите никой няма да поиска да прави коалиция с тях.
28
0
 
0
 
! Отговори
Хюстън преди 6 дни
НЯМА КОЙ ДА ТЕ УТЕПА,***!
27
0
 
1
 
! Отговори
Мяу преди 1 седмица
Ще ги врътка, докато свят светува. Няма отърване. Гласове купуват, бюлетини возят в бусове с двойни дъна и още монолог други изненади.
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Убеден съм че БКП ще врътка българите в България още половин век!

(БКП=Герб, БСП, ДПС, ПАТРИОТИ, ВОЛЯ, НЕЗАВИСИМИ, СЛАВЧОВЕ,АБВта, Атаки, Възраждане, Изправи се и прочие)
25
0
 
2
 
! Отговори
Край преди 1 седмица
С убеждението че изборите които променят нещо са му забранени. Наричат се Мажоритарни в два тура.
24
0
 
2
 
! Отговори
Мяу преди 1 седмица
С убеждението, че БКП/Герб+ДПС+БСП/ пак ще фалшифицират изборите, но все пак си струва да пробваме да се промени нещо. Че Борисов ще купи неговите „противници”.
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Крайно време е БСП да бъде изхвърлена на бунището на историята.
Както това стана с останалите компартии на бившите соц страни.
Все вървим последни.
22
0
 
1
 
! Отговори
Праведен преди 1 седмица
До Анонимен
С твоя пилешки мозък, си за никъде, защото си НЕГРАМОТЕН !
21
3
 
1
 
! Отговори
Праведен преди 1 седмица
Например, АЗ се обеждавам все повече в следното: 1. ще гласувам за "Мутри вън", защото "Има такъв народ" и прочетох платформите им за светлото мое бъдеще. 2. Всичко което е построено и се строи, трябва все нещо, да е останало и за мен. 3. Важното е да сме вътре и да се говори, каквото ни падне......за сега толкоз...другите да го ду ха т.
20
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пак са напълнили студиото с червени мумии. Второ качество телевизия, трето качество сайт. Става само за изхождане под коментарите.
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Истината е да се надигне народа и да ги надере яко. Да се самопрочистим и да започнем на чисто.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 19
Язе шъ гласувъм за БКП-ту оти казват дека шъ ми плаштът токъ и водътъ.
И кибапчетъ давът!
17
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
по-добре ГЕРБ с напъни да прочисти и корупцията
отколкото бсп, готови да продадат народа за жълти стотинки.
16
4
 
8
 
! Отговори
Бий да те уважават преди 1 седмица
Голям гандяр Борисов, отиде лично да пребие Нинова в Пловдивските избори.
Да се види кой е предпочитания бъдещ премиер!
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За по-младите читатели на сайта ще е добре да видите "Подмяната 10-ти" - документален филм за първите 15 години от прехода България. Аз бях там. Видях и преживях всичко от онова време до сега.За това ви казвам те пак обещават промяна... но ще получите подмяна. Така излъгаха навремето и нас. Бях много млад. Бях студент. След това дойдоха фалитите на България.Дойде режима на тока и празните равтове. А те ни обещава промяна. Не вярвайте на стари партии и стари муцуни! Вижте им препраните биографии!
14
0
 
5
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 1 седмица
Защо каните дъщерята на убиеца Боруджиев ???!!! Убиец на един генерал герой от войните ! Герой убит от комунистите пред децата му!!!
13
1
 
0
 
! Отговори
до 12 преди 1 седмица
Не са мисирки. За това ми харесва да чета в сайта ежедневно цялото съдържание.
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 10

Те това казаха гостите анализатори в студиото, не скриха нищо както сме свикнали да ги гледаме :)) Направо съм изненадан от Днес, не били мисирки както си мислехме :))
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
С грешни убеждения.....
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Те не само не желаят промяна. Те само си въобразяват, че ще направят промяна. Това е проекция на залъгване на хората. Нищо не могат да направят тези партии. Те са продукт на системата, не са алтернатива.
Продукта на системата е обременен и не може да види промяната. Това са закостенели мозъци. Те няма как да осъществят промяната. Няма я като представи и не е осъзната от тях. За това ще се върти колелото докато дойде нова фигура и поведе хората към промяна. Продукта на системата е калпав до брак