България кандидатства за Гинес със своята усмивка

Арт инсталация запечатва хиляди щастливи лица
3 юни 2013 17:57, Петя Славова
4
България кандидатства за Гинес със своята усмивка
Снимка: V+O Communication

Едно от доказателствата, че и в България хората могат да се чувстват щастливи, е кампанията „Подари усмивка на България”. Идеята е чрез инсталация от снимки на усмихнати лица, страната ни да кандидатства за книгата на рекордите на "Гинес".

Арт конструкцията има размери 33х33м и е изработена във формата на голяма усмивка. Уникалното е, че на нея са отпечатани хиляди снимки на усмихнати българи.

Набирането на снимки на усмихнати лица започва през декември и завършва в края на април. Единственото условие беше потребителят да е навършил 18 години и да качи на страницата снимка, на която се усмихва.

Общо 16 352 души са участвали в инициативата. След събирането им те са отпечатани на специалната инсталация, с която ще бъде поставен рекордът.

Регистрирането на постижението и кандидатстването за Гинес ще се извърши на официалния сайт на световните рекорди. Резултатът ще стане ясен след около месец, когато ще се разбере дали България ще влезе в книгата на Гинес със своята усмивка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
do усвоявко преди 10 години
Аз.
3
1
 
0
 
! Отговори
усвоявко преди 10 години
Кой плаща :)
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз пък предлагам да кандидастваме като рекордьор по най-дълга продължителност на икономическата криза. Вече цели 23 г. трае нашето чудо и край не се вижда.
1
0
 
8
 
! Отговори
Торанага преди 10 години
Аз предлагам да кандидатстваме със снимки на българи с намръщени физиономии на фона на средната работна заплата и пенсиите. Със сигурност до 2-3 работни дни ще ни впишат като рекордьори.