Спортни легенди, уловени в изложбата "Спортът в София през годините"

Фотографиите на Иван Йочев - в градинката пред НДК
3 юни 2020 09:10, Петя Славова
2

28 уникални снимки на майстора на спортната фотография Иван Йочев са изложени от днес в градинката пред НДК. Инициативата за фотоизложба "Спортът в София през годините" е на "София – европейска столица на спорта".

"Първото, което ме изненадва, а и се замислям, тази снимка е правена преди 18 години", сподели председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.

Десетки легенди, олимпийски, световни и европейски шампиони се върнаха към най-щастливите мигове в спортния си път на откриването на авторската фотоизложба на Иван Йочев, представена от "София – европейска столица на спорта" и Българския олимпийски комитет.

Между спомените от златното минало се четеше и надеждата - подобни успехи да бъдат увековечени и в бъдеще, предаде Bulgaria ON AIR.

"Това са снимки, които не може да се забравят лично от нас. Предполагам, че вие като специалисти няма да ги забравите и години. Дай Боже да имаме заместници на това трио, което виждаме", каза Димитър Пенев.

А всяка от снимките крие история, която не може, а и не трябва да бъде забравяна. Като срещите на Стефка Костадинова със знаменития атлет Карл Люис, носител на 10 олимпийски медала.

"Той ми звънна един ден и каза "Аз съм в България, ще снимам филм, искам да те видя", пихме кафе и след това вечерта с него направихме тази снимка. И аз бях доволна, че най-големият лекоатлет дойде в моята държава, в моята България и пи българско кафе", заяви Костадинова.


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 1 месец
Какъв българин е Криско-никакъв !!! Какво толкова е направил в направлението в искуството " ПРЕТЕНЦИАЛИЗЪМ" !!!??? СПОКОЙНО МОЖЕ ДА НОСИ ПРЯКОРА " ПЛИКЧЕТО " !!!
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хахаха, а Баце ритащ мач защо не сте го показали! Скандал стана покрай тази снимка, само вие не я отразихте!