Картините, които могат да са и твоята история

Галя Чунтова ще покаже своя изложба в "Червеното пони"
24 юни 2020 14:10, Веселин Коларов
5
Картините, които могат да са и твоята история
Снимка: Галя Чунтова

От  25 юни до 13 юли в галерия "Червеното пони" в  Пловдив, софийският художник Галя Чунтова ще покаже за първи път нейни картини. Отново любимата комбинация от  картини с маслени  бои  върху платно и сериграфия с  акварел, техника, която е като неин подпис.

 
Изложбата е замислена още през миналата, година точно  през юни, но датата се променя няколко пъти, заради променящия се свят. 
 
Заглавието е "Квадратни  истории и други случки", защото  авторът е искала всички картини да са в квадратен  формат, но в последствие е добавила и други. За това: "и други случки".
 
Историите са различни: от чакането на Годо, през нюансите  на бялото и сивото, магритичното начало, непостоянството  на  жените, завръщането към дома, сънищата, хартиената  лодка, древните артефакти, спомените, музиката, прогнозата за времето, цветното стълбище, и ,разбира се,  морето, което Галя много обича да рисува.
 
Когато минаваш покрай картините, преминаваш покрай  истории, които може да са и твои. Потопи се в тях и  вероятно ще получиш доза пречистващо, цветно  удоволствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: изложбаГаля Чунтова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
4
 
! Отговори
Korean soup преди 3 години
Тази картина е меко казано кичозна. Имам познати, които рисуват за кеф, с много по-качествени картини.