Коледа и чаша червено вино: Десета самостоятелна изложба на Галя Чунтова

Може да бъде видяна от 7 декември до 5 януари в пловдивската галерия "Възраждане"
3

На 7-ми декември в Стария град на Пловдив, художникът Галя Чунтова ще открие юбилейната си десета самостоятелна изложба. Тя е кръстена "В търсена на Равноденствие" и творбите й ще бъдат изложени в галерия "Възраждане", която се намира на  улица "Стоян Чалъков" №1. Изложбата ще продължи до 5-ти януари 2023 г.

Но защо Галя Чунтова е избрала точно това име? "Защото това е времето за баланс в природата и в духовен план, което  винаги съм търсила. И с рисуването на настоящите картини, се надявам да съм го намерила. Това е времето за промяна, равносметка, а аз съм се насочила и натам без да изневерявам на себе си", разказа Чунтова.

Имената на картините й са: "Улица Международна","Кралско спокойствие", "Да изпуснеш парата", "Грабни момента-Carpe diem", "Мислещият Човек", "ОМмм", "Официално посрещане", "Тризнаци", "Среднощна надпревара", "Siempre viva-Вечно жива". Какво се крие зад тях, разказва Галя Чунтова:

"Медитацията е начин да се откъснеш от ежедневието, затова има картина с име "Омм". Улицата е Международна, защото съм нарисувала къщи от няколко места в Европа и нашата собствена между тях. Всекидневно виждаме колко глобален е светът, а и ми се ще да съм там в старата ни къща. Дървета запазват гордост през цялото си съществуване и затова гората за мен е "Кралска особа". Хубаво е да те посрещнат с овации след дълго пътуване, защото се чувстваш значим. Човекът е мислещо същетсво (надявам се) и мислите му летят или се изкачват нагоре. Тризнаците са рядкост, особено, когато са различни и им предстои да се изкачат по стълбите на живота. Въобще, обичам да рисувам стълби. Винаги е добре да имаш начин да изпуснеш парата, особено ако ще живееш вечно и ще грабваш важния момент всеки ден. И във всеки един момент се състезаваме, без да осъзнаваме това. Изложбата е по време на един от най-светлите празници, Коледа. Време за събиране със семейството, на подаръци, чаша хубаво червено вино и добро настроение. Заповядайте и на моя празник, където може да е и вашият подарък. И настроението ще е добро", каза още Галя Чунтова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: изложбаГаля Чунтова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хващайте мотиките,че ........
1
1
 
5
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 година
БРАВО