Прожекция "Матриархат" в памет на Катя Чукова

Филмът може да видим в "Одеон" на 18 юни от 18.00 часа
18 юни 2012 09:00, Петя Славова
1
Прожекция "Матриархат" в памет на Катя Чукова
Снимка: Reuters

В памет на актрисата Катя Чукова, която почина този месец, кино "Одеон" показва филма "Матриархат"  на режисьора Людмил Кирков по сценарий на Георги Мишев - по едноименната му повест.
Прожекцията е на 18 юни от 18.00 часа, а входът е свободен, съобщи Филмотеката.

В продукцията от 1977 г. участват още Невена Коканова, Катя Паскалева, Милка Туйкова, Емилия Радева, Георги Георгиев-Гец и Георги Русев. Филмът е получил специалната награда на Фестивала на българското игрално кино "Златна роза" във Варна.

По думите на режисьора, "Матриархат" се занимава с моралната сила на българската селянка."За никого не е тайна, че главният трудови социален елемент на българското село стана жената. Тази промяна не е лесен процес, тя създаде драми и не малко лични трагедии", отбелязва Людмил Кирков.

Още по темата

"Искаме да покажем невероятната духовна устойчивост на тези българки. Тези жени, които въпреки трудностите успяха да съхранят всички морални ценности на нашия народ и да ги предадат от поколение на поколение. Българската селянка като носител на такава висока мисия заслужава специално внимание", коментира още режисьорът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
ZLA преди 11 години
Ми да бехте сложили поне снимка на жената!