Ал Пачино се завръща на Бродуей

Пиесата е специално написана за него
17 окт 2014 12:53,
0
Ал Пачино се завръща на Бродуей
Снимка: Reuters

Ал Пачино ще се завърне на Бродуей следващата година, за да участва в постановка на пиеса от Дейвид Мамет, която е написана специално за него, съобщи Асошиейтед прес.

Продуцентите заявиха, че Пачино ще бъде звезда в пиесата "Порцеланова кукла", поставена на сцена от режисьорката Пам Маккинън. Представленията трябва да започнат през октомври 2015 г., пише БТА. 

Не се съобщава кои актьори ще партнират на Пачино в постановката. Той ще се превъплъти в образа на богат мъж, който се готви да се пенсионира и да се ожени за по-млада от него жена, когато плановете му се объркват от телефонно обаждане.

"Написах пиесата специално за Ал", отбеляза драматургът. Предишната поява на известния актьор на Бродуей бе през 2012 г., когато участва в постановка на отличената с награда "Пулицър" драма "Гленгари Глен Рос" от Мамет. Последната засега пиеса от Мамет, поставена на сцена на Бродуей, е "Анархистът" с участието на Дебра Уингър.

Новата постановка отбелязва четвъртата съвместна работа на Пачино и Мамет. Двамата работиха заедно над биографичен филм за Фил Спектър за телевизия НВО. В него Пачино изпълни ролята на музикалния продуцент, който бе пъхнат зад решетките заради убийството на модел.

Пачино бе също в ролята на Шейлок в постановка на пиесата "Венецианският търговец" от 2011 г. Тази роля му донесе номинация за награда "Тони".

"Предизвикателството да създам нов образ в пиеса от Мамет е възможност, която не можех да пропусна", поясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари