Юън Макгрегър ще дебютира като режисьор

Той ще се снима във филма "Американски пасторал" и ще го режисира
19 фев 2015 17:21, Василия Пейчева
0
Юън Макгрегър ще дебютира като режисьор
Снимка: Архив Reuters

Актьорът Юън Макгрегър ще дебютира като режисьор с филмова адаптация на романа "Американски пасторал" от 1997 г. на писателя от САЩ Филип Рот, съобщи Контактмюзик.

Екранната адаптация трябваше да бъде режисирана от Филип Нойс ("Агент Солт"), но след като той отпадна от проекта, вече потвърденият за главната роля във филма Макгрегър изяви амбициознотото желание да се заеме и с режисурата.

"От години искам да режисирам филм, но бях решил да изчакам, докато не открия история, която мога да разкажа. Със сценария за "Американски пасторал" открих тази история. С интерес очаквам предизвикателството да бъда от двете страни на камерата, особено след като знам, че ще работя с Дженифър (Конъли) и Дакота (Фанинг)", се казва в изявлението, направено от Юън Макгрегър.

Отличеният с награда "Пулицър" роман "Американски пасторал" на Филип Рот описва съвършения живот на Симор "Шведа" Левов, който се срива, когато неговата дъщеря в тийнейджърска възраст е обявена за издирване за политически тероризъм по време на Виетнамската война.

Макгрегър ще се превъплъти в образа на Левов, а в ролите на дъщеря му и съпругата му зрителите ще видят съответно Дакота Фанинг и Дженифър Конъли.

Снимките за филма ще започнат през март в Питсбърг, Пенсилвания.


0
Още по темата: режисьорЮън Макгрегър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари