"Трансформърс: Последният рицар" победи "Жената чудо"

Филмът оглави бокс офиса в САЩ
26 юни 2017 13:38, Петя Славова
7
"Трансформърс: Последният рицар" победи "Жената чудо"
Снимка: Форум Филм

Блокбастърът "Трансформърс: Последният рицар" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка, но приходите от дебютния му уикенд са ниски в сравнение с предишните филми от поредицата, съобщи Асошиейтед прес.

Приходите от уикенда на "Трансформърс: Последният рицар" в САЩ и Канада са 43,5 милиона, а за петдневния период от сряда - 69,1 милиона. Предишните четири филма дебютираха с над 97 милиона долара.

Филмът, в който Марк Уолбърг за втори път изпълнява главната роля, обаче предизвика по-голям интерес в чужбина, особено в Китай. Приходите му на световния пазар са 196,2 милиона долара, от които 123,4 милиона в Китай.

Засега не е ясно дали "Трансформърс: Последният рицар" ще успее да покрие направените разходи. Бюджетът му е 217 милиона долара и почти още толкова за маркетинг. Отзивите на критиката за него са по-лоши, отколкото за предишните филми.

Второто място в бокс-офис класацията на Северна Америка си поделиха "Жената чудо" и "Колите 3" с приходи от 25,2 милиона долара. Почти месец след като излезе на екран, "Жената чудо" продължава да привлича интерес.

За четири седмици приходите в САЩ и Канада надхвърлиха 300 милиона долара. Продажбата на билети по света донесе 652,9 милиона долара - най-високите постъпления от филм, режисиран от жена. Четвърти е "47 метра надолу", а пети - биографичният филм за рапъра Тупак Шакур "All Eyez On Me".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: САЩзрителибокс офис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бях гледал втория - не стига че е най-тъпия филм в света, ами и три часа. Ужас! Оня ден даваха по телевизията серия, която не бях гледал, седнах да хвърля едно око, дали е още толкова ***... ами все така *** си е.ПП. Тоя филм е много ***.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
слушах як коментар за следващият трансформърс, с цел да се спести някой долар, не може ли Вин Дизел да кара яростно някой от тях? хем кола, хем ще съвместим 2 филма и ще има по-голям интерес!
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом се радват на приходи да не пипат торентите, че и ние простосмъртните да можем да изгледаме някой филм, че аз за тоя сериал нямам намерение да давам повече. :)
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и двата филма са тотал БОЗА !
2
0
 
5
 
! Отговори
Crystal eye преди 6 години
Не може да разтягаш една дъвка /филм/ до безкрайност и да очакваш,че част 1 и част 21 ще се продават еднакво добре.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората дават пари за да гледат това?