Детският филм "Случаят Тесла" разказва за наука

Повечето от децата са дебютирали в лентата
15 мар 2023 17:22, Красимир Ангелов
2

Нов детски филм излиза на големия екран в края на март. Той е български и носи името "Случаят Тесла". Режисьор е Андрей Хадживасилев.

"Случаят Тесла" е игрален български филм с деца за деца, какъвто публиката очаква. В него ще има позитивен поглед към науката, приключения на детски лагер в планината, ще има първи любовни трепети. Много неща очаква публиката както от края на месеца, така и тази събота на специалната програма "София Филм Фест деца", където на 18 март от 14:45 ч. ще бъде първата премиерна прожекция на "Случаят Кюри" и "Случаят Тесла", разказа Хадживасилев в "България сутрин".

Режисьорът сподели, че кастингът за филма е бил от над 500 деца, които са подбирани в продължение на 2 години.

"Искахме да бъдем прецизни. Всичките 31 деца, които намерих - Поли и Боби, намерих в София, скаутите, които участват дойдоха от Шумен и от Варна, стана интересна колаборация. Това ще си проличи и на големия екран", обясни той.

За Поли Иванова това е първият филм, в който участва. Пред Bulgaria ON AIR тя сподели, че задачата е била много отговорна.

За Борис Минков най-трудно е било да се пребори с притеснението. "За мен това беше първи филм, беше трудно. Екипът помогна в целия снимачен процес, отнасяха се с нас като с възрастни - това помогна. Моят персонаж е лошото момче във филма, но в крайна сметка се разбира, че не е толкова лош", посочи Борис.

Работата с деца от художествена гледна точка е по-лесна, от организационна е по предизвикателна, отбеляза Хадживасилев.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари