Насилие и бягство

Една жена - жертва на домашно насилие, има последен шанс да оцелее...
29 фев 2008 18:25,
Насилие и бягство
Корица: Хермес

Установено е със сигурност, че има един праг на търпимост, след който жените напускат мъжете си, които упражняват домашно насилие. Разбира се, понякога това изобщо не се случва, но в новата книга „Време за бягство“ главната героиня съвсем не смята да се остави в ръцете на ужаса и терора.

Тя се казва Сара Гарет, и очакванията, че военният прокурор, за когото се е омъжила, ще бъде прекрасен съпруг и баща, не се оправдават. Педантичен и жесток, той превръща живота на семейството в ад.

Когато съпругът й за наказание удушава питомния заек пред очите на сина им, Сара решава да вземе детето и да го напусне. Без приятели и роднини, на които да разчита, тя е принудена да потърси помощ от мъж, когото едва познава.

Снайперист от редиците на морските тюлени, Чейс Макафри все още преживява мъчителните спомени от тежкото си детство. Затова не може да не се отзове на молбата за помощ на Сара. Нито пък да устои на привличането помежду им.

Но в живота на един морски тюлен няма място за романтика, сигурност и любов. Борейки се с чувствата си, на двамата им предстои да се изправят срещу унищожителната ярост на изоставения съпруг. Сара има само един шанс да оцелее.

Авторката на романа се казва Марлис Мелтън. Дъщеря на служител във Външното министерство на САЩ, тя прекарва уникално детство в далечни и екзотични страни, където посещава американски и интернационални училища. Животът в посолствата и възпитанието в дух на дълг към обществото предопределя съдбата на цялото семейство. Всичките й четирима братя и сестри заемат високи постове в Министерството на отбраната и Отдела за борба с наркотиците, а самата Марлис се омъжва за капитан от армията на САЩ.

Първите си литературни опити прави едва на тринадесет. Внезапната кончина на съпруга й съвпада с публикуването на първия й исторически роман. Той става най-добрата дебютна книга според класациите на RITA (Асоциацията на романтичните автори в САЩ).

Популярността си авторката получава от последвалат серия военно-романтични истории. Вторият съпруг на Марлис Мелтън също е военен – ветеран от военоморските сили на САЩ. Армията присъства непрекъснато в живота на Мелтън и тя използва тази среда за източник на вдъхновение.

Издава: Хермес

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание