Сериен детектив

Новата книга на Сергей Самаров среща частния детектив Толстов със сериен убиец на влюбени двойки
27 мар 2008 14:09, Елена Пенева
Сериен детектив
Корица: Хермес

Вече се разбрахме, че Сергей Самаров е информиран за специалните държавни руски служби от личен опит. И е поредният бивш служител – настоящ автор на криминални бестселъри.

Можеш да се увериш в уменията му и в последния роман - „Изстрел в мрака“.

В него познатият ни частен детектив Толстов поема задачата да открие доказателства, с които да оневини Александра Чанишева, обвинена в убийството на съпруга си.

Скоро се установява, че жената е наркоманка, неспособна да застреля хладнокръвно съпруга си в слепоочието. Последвалите събития насочват разследването към разкриване незаконната дейност на жертвата.

Намесват се и имената на двама влиятелни бизнесмени, конкуренти в предстоящите избори за депутати.

Междувременно в града върлува жесток сериен убиец, който напада влюбени двойки, усамотили се в местната горичка. Толстов бързо се досеща, че двата случая са свързани.

Частният детектив и милицията само трябва да открият общото между убития програмист, кандидатите за депутати и серийния убиец...

Сергей Самаров е роден през 1952г. Служил е като технически специалист в отрядите със специално назначение към Главното разузнавателно управление на Русия.

Участва в много операции на територията на Русия, Виетнам, Ангола, Никарагуа, Афганистан и др.

След края на службата си завършва журналистика в Уралския държавен университет. В момента изцяло е посветен на писателската и журналистическата си дейност.

Издава: Хермес


Спонсорирано съдържание