Тим Робинс се отърва от телевизора си

Носителят на Оскар взел решението след като режисирал пиеса по книгата на Оруел "1984"
Обновена: 3 апр 2012 15:22 | 3 апр 2012 12:42, Петя Славова
9
Тим Робинс се отърва от телевизора си
Снимка: Reuters

Ето колко силно може да повлияе една книга на човек. Оказа се, че след като е прочел и режисирал пиеса по творбата на Джордж Оруел "1984", американският актьор и носител на Оскар Тим Робинс взел решението - колкото лично, толкова и политическо - да започне да живее без телевизор, предаде Асошиейтед прес.

"Направих си експеримент през последните три години - отървах се от телевизора си. Едно от нещата, за които Оруел говори в книгата си "1984", е т.нар. двуминутна омраза", каза Робинс пред репортери в Богота.

"Хората застават пред телевизора и започват да крещят на човека, срещу когото са против в политически аспект. Разбрах, чеи аз съм правил това по два часа всеки ден по време на администрацията на Буш и си казах: Трябва да спра да мразя", каза Робинс.

Продукцията на Робинс е сред 200 творби, които ще бъдат представени на тазгодишния Ибероамерикански театрален фестивал вБогота.

Робинс казва, че е склонен да се откъсне от всички форми на масова комуникация и да запокити мобилния си телефон, чрез койтолесно може да бъде проследен човек. "Ако имате телефон, ще ви открият, когато си поискат", каза актьорът. "Аз лично бих живял във ферма със стационарен телефон".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Аз имам телевизор, но го гледам рядко. Всичко зависи от интелекта на човека
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стари похвати с нови технически средства - светът не се променил
6
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
аз не гледам от доста години /от сериала "Туийн пийкс"/ поради същите причини, ама никой не пише за мен, даже познатите ми ме възприемат "особено"СМИ са много могъщ инструмент, един от многото
5
0
 
6
 
! Отговори
Admin преди 12 години
Пише се Джордж Оруел, а не Уроел!Оправете го!
4
0
 
10
 
! Отговори
Тухла в преди 12 години
Смарт телевизорите докладват нонстоп, какво гледаш, какво си гледал, дори по време. Смартфоните правят много повече. Сам си носиш постоянно позиционера. Камерата на лаптопа може да работи, когато братът поиска, микрофоните също. Клавиатурата от години не е само твоя. Какви чипове? Ако не са си поставили цел скоро ще я поставят и ще ни командват на подсъзнателно ниво, честотно и идеите им ще са си наши. Ако Съдията не се намеси, разбира се...
3
0
 
9
 
! Отговори
Един с tv, gsm,p преди 12 години
Браво, ***, ти си умен мъж! Уви, късно е, вече сме така оплетени, че няма спасение! Много хитър номер ни скроиха, няма що! Вървим като стадо където ни кажат, при това доброволно и с песен! Следват вградените чипове в тялото ни, които ще дават пълна информация за нас. Преди няколко години не ни се вярваше, че ще стане, но вече има "доброволци" с такива чипове. Развайте се на свободата си, докато все още, макар и относителна, я имате!
2
0
 
5
 
! Отговори
късно е, преди 12 години
мандалото лопна почти навсякъде по света.ще сме овързани докато умрем
1
0
 
14
 
! Отговори
dmx преди 12 години
Респект, ***