Винс Флин съставя списък на обречените

Романът му излиза у нас на 14 май
14 май 2012 08:13, Петя Славова
0
Винс Флин съставя списък на обречените
Снимка: ЕРА

Тежката артилерия на политическия трилър - Винс Флин, връща лентата години назад, за да проследи превръщането на Мич Рап в суперагент на ЦРУ.

За какво точно става на въпрос може да разберем от романа му „Списъкът на обречените”, който излиза у нас на 14 май.

Героят Рап става част от свръхсекретния отряд на ЦРУ - „Орион”. Там той получава специална мисия – хора, които трябва да премахне, за да достигне до всички отговорни за зловещия атентат над Локърби. Броят на жертвите, които ще остави след себе си, е без значение...

Рап се заема със задачата. Хладнокръвно и методично започва да избива своите мишени. С всеки следващ удар примката около организаторите на атентата се затяга, а страхът, че те ще бъдат следващите жертви, е част от тактиката на Рап.

Мич се подготвя да елиминира следващия обект. На пръв поглед задачата изглежда лесна – покушението трябва да се извърши, докато мъжът спи в леглото си. Но на мястото – изискан френски хотел, Рап попада в засада. Избухва престрелка, а той е ранен. Планът пропада. Някой му е подготвил перфектно организиран капан.

Рап се превръща в мишена за мистериозните си врагове. Френските власти също го преследват. Шефовете му във Вашингтон не искат да се замесват в назрелия международен скандал и не биха допуснали той да бъде заловен жив. Ако се наложи, те няма да се поколебаят да вземат крайни мерки. Фактът, че Рап не фигурира дори и в най-секретните документи на ЦРУ, е само в тяхна полза ...

Сам, ранен и притиснат до стената, Мич Рап е решен на всичко, за да оцелее.

„Списъкът на обречените” е реалистичен политически трилър, който затвърждава, че Винс Флин е сред най-добрите познавачи на разузнаването. Без да парадира с връзките си с хора от властта, Флин умело използва информацията от своите източници в правителството, за да ни отведе под повърхността на известните факти и да ни разкрие тайни, прикривани десетилетия.

Авторът използва познанията си в областта на разузнаването и военното дело, за да представи изключително реалистична картина на събитията, описани в книгите му.

В последните си два романа – „Всичко е лично” и „Списъкът на обречените”, Флин проследява как ЦРУ превръща един млад мъж в хладнокръвно и смъртоносно оръжие и как една лична трагедия променя коренно живота на Мич.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари