Чудовища в Париж с "Драконът на Арканите"

Пиер Певел с последната част от трилогията му
8 юни 2016 12:11, Петя Славова
0
Чудовища в Париж с "Драконът на Арканите"
Снимка: Издателство „Литус“

Във фантастичния свят на "Остриетата на кардинала" може да се потопим с последната част от трилогията - „Драконът на Арканите“.

И в нея авторът Пиер Певел е подготвил динамичен сюжет, неочаквани обрати и нарастващо напрежение. Почитателите на Дюма ще открият негов достоен наследник в лицето на Певел.

Писателят ни пренася отново в Париж. Времето е 1633 г. Френското кралство е атакувано от дракони. Кардинал Ришельо е нащрек за най-голямата опасност, с която някога той (а и Франция) се е сблъсквал.

Тайно общество, известно като Черния Нокът, заговорничи и плете тъмни интриги. Вече са нанесли не един, а два удара, и с третия ще осъществят своя план. Освен ако не се намесят Остриетата на Кардинала – само те могат спрат заговорниците. Остриетата отново са готови да рискуват живота си за короната. Този път въпросът не е дали ще им се наложи, а в това дали ще оцелеят.

И в тази книга, верен на стила си, Певел описва Париж с изключителна образност, която ни превежда почти физически из града.  Преводът от френски е на Георги Цанков, автор на корицата е Деница Трифонова.

Пиер Певел е роден през 1968 г. във Франция. Носител е на множество престижни литературни награди, а книгите му се радват на успех не само в неговата родина, но и в редица други страни, в това число Великобритания и САЩ.

Действието в романите му се разгръща в исторически периоди, които авторът познава в детайли. Характерно за Певел е, че във всичките му книги неизменно герои са и дракони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари