"Чуй сърцето, докосни небето" – 23 разказа за вярата, доброто и надеждата

Светослава Соколова-Домусчиева с дебютна книга
12 окт 2020 09:22, Александър Попов
5
"Чуй сърцето, докосни небето" – 23 разказа за вярата, доброто и надеждата
Снимка: личен архив
Светослава Соколова-Домусчиева представи своята дебютна книга, озаглавена "Чуй сърцето, докосни небето".
 
В нея е включен добилият голяма популярност в социалните мрежи разказ "Милост", а книгата събира в себе си 23 разказа за доброто, вярата, надеждата, любовта, мъдростта и ценностите, които никога не трябва да губим.
 
Предговорът е на Румяна Пелова, озаглавен "Добротата ще спаси света". 
 
"И да, драги читателю! Всъщност не красотата, а добротата ще спаси света. Защото всеки един от нас има нужда от нея", казва тя. 
 
Освен "Милост" и продължението на този разказ, в книгата са включени още "Свой свят", "Празникът на душата", "Мъдростта на детето", "Урок за цял живот" и други. 
 
"Думите могат да вълнуват и да докосват сърцето. А когато си ангел в сърцето, можеш да полетиш и да докоснеш небето - с добрините, които вършиш. Вярвам в доброто, което носи в себе си човек. Всеки от нас може да бъде ангел. Някои се раждат, кръщават ги с тези имена. Други са ангели в сърцетро си", разказва авторът.
 
Светослава Величкова Соколова-Домусчиева е родена през 1988 година в град София. Придобива бакалавърска степен в УНИБИТ, специалност "Печатни комуникации" и магистърска степен "Медийна информация и реклама", отново в този университет. Втората си магистърска степен завършва в Софийския университет "Св. Климент Охридски", специалност "Трудова и организационна психология". 
 
Тя е от рода на Иван Денкоглу - български просветен покровител и предприемач през Възраждането. Светослава е омъжена за спортния журналист Ангел Домусчиев, от когото има момиче на име Габриела. Именно дъщеричката й е нейното вдъхновение за тази книга. 
 
"Чуй сърцето, докосни небето" може да бъде поръчана в издателска къща "Многоточие", както и на телефон 0879 976 868. Цената е 12 лева. 

5
Още от Книги
Мат Ридли представя "Кратка история на иновациите"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Банка Моше & Авр преди 1 седмица
Давай внасяй народе парите при нас по живо и здраво че може да дойде тъй да се каже коронавирусно време и да ви чукнем от паричките три нули но вие вярвайте че е на добро. Такава вяра е добродетел за нас .
3
0
 
1
 
! Отговори
334 преди 1 седмица
Май за вас всяка дебютна книга е събитие?
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 1

Така са се набълбукали с безмислици, че могат да карат по инерция още 100 години. Не мога да разбера защо постоянно излизат с подобни "произведения" от типа "любовта ще спаси света" и т.н. Тоя, който е добър не му трябва да ги чете, а останалите по идея въобще не докосват книга. За кого са предназначени ?
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
'вяра, добро, надежда, мъдрост'

Субективни красиви думички дето ги продават по 10-лева на битака!