"Модерно е да се чете" подкрепя българските автори

Инициативата ще продължи през целия есенно-зимен сезон
28 окт 2020 14:01, Петя Славова
3
"Модерно е да се чете" подкрепя българските автори
Снимка: PR

Тази есен "Модерно е да се чете" се завръща с нова кампания, с която ще зарадва последователите си в социалните мрежи, с книги подаръци от български автори. Кампанията в подкрепа на родните поети и писатели, както и техните издателства, ще продължи в рамките на няколко месеца, през които ще бъдат раздадени десетки книги. Всички комплименти ще бъдат предоставени от издателствата, които прегръщат идеята на "Модерно е да се чете".

Авторите, чиито творби ще бъдат представени са Татяна Гишина, Гергана Лаптева, Петър Голийски, Енчо Керязов, Светлозар Желев, Станислава Айви, Рене Карабаш, Николай Терзийски, Яница Радева, Любомир Калудов, Д-р Владислав Цветанов, Цветан Тодоров, Захари Карабашлиев, Алек Попов, Момчил Николов, Моника Василева, Людмила Нинова, Даниел Пенев, Емилия Дворянова, Кристин Димитрова, Иван Кръстев и Стивън Холмс.
Всяка седмица ще се провежда и интервю - лайф в Инстаграм с един от авторите, които ще бъдат представяни повреме на кампанията. За тези, които не са успели да се включват в живата връзка, интервюто ще бъде публикувано в IGTV на профила на @modernoedasechete в Instagram.

Не случайно инициативата ще продължи през целия есенно-зимен сезон, период, в който българското книгоиздаване ще е в сериозно затруднение, заради пандемията от COVID-19 и последвалия спад в продажбите на книги през последната половин година. Организаторите излизат с призив да се четат повече творби от български автори, а по време на кампанията ще бъдат представени, както нови, така и утвърдени родни писатели.

"Модерно е да се чете" стартира през лятото на 2019г. с подкрепата на над 30 популярни личности, които застанахата зад кампанията, като си направиха снимка с любима книга и тагнаха #modernoedasechete.

 


3
Още по темата: авторикниги
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
русенец преди 1 месец
Кои български автори по-точно? Защото се оказва, че в съюза на писателите днес има около 1000 живи поети и писатели.:)))) Стига, бе! То няма толкова читатели в ***!
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докато си направиш грима и косата, остава ли въобще време за четене?
1
0
 
3
 
! Отговори
Тагвам преди 1 месец
Модерността