"Митове" през погледа на Стивън Фрай

Ново издание на книгата на британеца
20 ное 2020 18:16, Петя Славова
0
"Митове" през погледа на Стивън Фрай
Снимка: ИК "Еднорог"

Излиза ново издание на "Митове", бестселърът на Стивън Фрай, в който британецът разказва по забавен начин за титаните и боговете на Древна Гърция.

"Митове" пресъздава техните удивителни истории, преразказвани векове наред, в контекста на нашето съвремие, вцялото им великолепие и дълбоко човешка значимост.

След "Митове" Фрай продължи в същия стил с втората част "Герои", разказваща за простосмъртните, издигнали се със сила, ум и храброст над себеподобните си и за чиито подвизи се носят легенди. Скоро ще излезе и третата част "Троя", която ще е кулминацията на неговия митологичен труд.

Стивън Фрай е актьор, телевизионен водещ и режисьор, добре известен на българската публика с превъплъщенито сие в ролята на Джийвс от комедийния сериал "Дживс и Устър". Той е и автор на бестселъри и автобиографични книги, нашумял напоследък и с вдъхновения прочит на аудиоверсиите на седемте книги за Хари Потър.

Неговата възторжена интерпретация на древногръцката митология демонстрира впечатляваща ерудиция,  заразителен  хумор, широка култура и неповторим стил.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: митовеСтивън Фрай
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари