Супергерои в битка с безмилостен вирус с "Диви жокери"

Излиза книгата на Джордж Р. Р. Мартин
23 апр 2021 14:40, Петя Славова
0
Супергерои в битка с безмилостен вирус с "Диви жокери"
Снимка: ИК "Сиела"

Дали Джордж Р. Р. Мартин някога ще завърши последната книга от "Песен за огън и лед" все още е загадка, но третата част от  поредицата   "Жокери" – създадена под негово съставителство – може да утеши нетърпеливите почитатели.

"Диви жокери" се появява на български в превод на Богдан Русев и обединява някои от майсторите на фантастиката. Сред тях са Едуард Брайънт, Лиан С. Харпър, Джон Милър, Луис Шайнър, Уолтър Симънс и Мелинда М. Снодграс.

Изминали са 40 години от онзи 15 септември през 1946 година, когато Ракетата загива в студеното следобедно небе над Манхатън, а ксеновирусът от планетата Такис – познат като "жокерния вирус" – е разпръснат над света. 40 години от израждането на новите супергерои, наречени "аса" и "жокери" – обикновени хора, надарени със свръхестествени способности. 40 години от първия Ден на жокерите, в който фестивалът на хаоса залива Ню Йорк.

По улиците на Манхатън зъл гений сее терор и заплашва бъдещето на цялата цивилизация. Вече няма лоши и добри, а кървавото разединение трябва да бъде забравено, ако светът иска да оцелее.

Всяка секунда е от значение. А един единствен ден ще реши съдбата на всички. Но дали някой ще остане жив, за да разкаже тази история?

В тази епична космическа сага Дж. Р. Р. Мартин и колектив проследяват последните минути и часове до финалния сблъсък. „Диви жокери” е безмилостен сборник, в който героите също умират.

Всичко започва, когато Дж. Р. Р. Мартин получава за подарък настолната игра Superworld. Започва да я играе със свои приятели, които са също писатели, а от техните приключения се ражда света на "Жокери". Концепцията се разраства и Мартин решава да създаде мозаечен роман, в който една обща история се представя от гледната точка на различни персонажи.

До момента са издадени около 28 книги, в които всяка глава е създадена от водещи имена на съвременната фантастика, а самият Мартин влиза не само в ролята на автор, но и на съставител и редактор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Дж Р Р Мартин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари