Автобиографията на Рони Джеймс Дио излиза и на български

Той започва да събира мемоарите си малко преди смъртта си през 2010 г.
18 окт 2021 15:53, Петя Славова
13
Автобиографията на Рони Джеймс Дио излиза и на български
Снимка: ИК "Сиела"

Легендата от Rainbow, Black Sabbath и Dio – Рони Джеймс Дио – започва да пише своята автобиография малко преди смъртта си през 2010 г., но така и не успява да я завърши. С тази нелека задача се нагърбват неговият близък приятел и влиятелен музикален журналист Мик Уол, автор на бестселъри, посветени на Metallica, AC/DC, Боно и на самите Black Sabbath, както и съпругата му – Уенди Дио. Книгата се появяви на пазара  през юли  2021 г. и мигновено привлича вниманието на почитателите на великия музикант.

През октомври "Rainbow in the Dark. Aвтобиография"  или една от най-дългоочакваните музикални автобиографии се появява и на български език в превод на Коста Сивов.

В своите мемоари Рони описва най-важните хора и събития, които са му помогнали да се изгради като музикант и като личност – близките приятели музиканти, баща му, който още като малък му казва да си избере музикален инструмент, за да се научи да свири и да стане добър човек, жената, която застава до него и го подкрепя в цялата му кариера, партньорството с невероятни таланти като Ричи Блекмор и Тони Айоми. Певецът разказва открито и за някои от грешките, които е допуснал, за конфликтите, за пикантните подробности в живота на рок звездите. Ще научите за мафиотския произход на името Дио; за това как Рони въвежда в хеви метъл културата култовия знак с рогата; за катастрофата, която едва не коства живота му още преди да е започнал да се изкачва по пътя към славата.

Но ще научите и как са били създадени някои от най-значимите песни и албуми в историята на рока и хеви метъла.

"Rainbow in the Dark. Aвтобиография" е откровената изповед на един човек, постигнал мечтите си, открил любовта на живота си и призванието, което му е помогнало да вдъхновява поколения наред фенове по целия свят. Това е история за силата на любовта и верността, за мечтите, амбициите, приятелството и трънливия път към славата. За музиката като изкуство и капаните на музикалната индустрия. За битката със собственото его и за сблъсъка на характери в един свят, обитаван от величия.

"След около четиресет секунди от колоните се стовари като светкавица във формата на вилица чудовищен риф. Никой друг китарист в историята на рока не може да измисли нещо подобно. Рифът беше тежък и изчистен, но светеше като фар. Преди песента да стигне до средата, преди дори Тони да успее да ме попита какво мисля, вече пишех изникналите в главата ми строфи: В мъгливата сутрин, на ръба на времето, изгубихме изгряващото слънце, нашия последен знак..."
Рони Джеймс Дио за създаването на Children of the Sea

"Наречете ме стар романтик, но никога не съм пял за пари. Вярно е, че винаги съм бил щастлив, или поне доволен да ми се плаща за труда ми, но не това ме е карало да продължавам напред, да преодолявам моментите, в които съм смятал, че с мен е свършено, да създавам най-добрите си песни, да пея по най-добрия начин и да съм истински приятел с феновете си, а не просто поредната снимка в списание."
Рони Джеймс Дио


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Евмолпеец преди 1 месец
Няма начин българинът да не иззлобее. Сатанист, договор с дявола..., дрън-дрън. А той си беше много голям талант, отдаден изцяло на музиката си и много, много работлив. Но за нас щом е успял - не може да е с труд, а с връзки - я дявол, я архангел...
12
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бях голям фен преди, но сатанизма в тоя вид музика ме отказа. Не съм аз тоя който ще го съди, но истината е че не може да не си продадеш душата на дявола и да си успешен в тоя бизнес, никога не е ставало и няма да стане.
11
0
 
3
 
! Отговори
До 8 преди 1 месец
Два метра под земята.Дето всички ще идем един ден.
10
0
 
8
 
! Отговори
me преди 1 месец
ОГРОМЕН!!!
9
0
 
10
 
! Отговори
Deep Zone преди 1 месец
Велик! Ще остане завинаги в историята :)
8
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Господ му дал глас...той станал сатанист!Къде ли е сега ?
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Eдинственият в рок гилдията, за който се говори само с уважение. THE ONE AND ONLY.
6
17
 
2
 
! Отговори
Точка Омега преди 1 месец
Пълно е със сатанисти в сатаниска България.
5
0
 
21
 
! Отговори
Max преди 1 месец
Любимият ми вокалист от 80-те и 30 години по-късно още го слушам, просто класика.
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма как да не си пусна Holy Diver сега. Голям....
3
1
 
21
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 месец
Дио много обичаше България!!!
2
0
 
23
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 месец
Един от Първите Велики в метъла - Уникален!!!
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако направят филм, ще го гледам.