Утре Англия започва тестването на ваксина срещу коронавируса

Учените търсят доброволци
22 апр 2020 07:30, Нели Христова
8
Утре Англия започва тестването на ваксина срещу коронавируса
Снимка: Pixabay

В четвъртък Великобритания ще започне тестването на ваксина срещу коронавируса. Държавата ще даде 40 милиона британски лири за два британски проекта, които се опитват да разработят нужния медикамент, съобщават от BBC.

Още по темата

Един от тези проекти, ръководен от департамента по заразни болести на "Импириъл Колидж" (Imperial College), апелира за доброволци. За целта се търсят здрави хора на възраст между 18 и 55 години, като на одобрените кандидати ще бъдат изплатени до 625 паунда за участието им.

По данни на британското министерство на здравеопазването броят на вирусоносителите във Великобритания е 129 044 (увеличение с 4301 за последното денонощие), а броят на починалите - 17 337 (+ 823). 4038 са починалите в Лондон.

Френският имунолог Ерик Вивие от многопрофилната болница в Марсилия междувременно заяви, че единственият начин човечеството да се справи с пандемията е масовото прилагане на подходяща ваксина, пише изданието Сайънс алърт, цитирано от БТА.

Вивие основава вижданията си на факта, че преболедувалите от новия коронавирус не изграждат подходящ имунитет. На човешкия организъм са му необходими 3 седмици за образуването на достатъчно количество антитела против подобни съдържащи РНК вируси, като SARS-CoV-2. Но дори и тогава те траят до три месеца.

Дори и при изработването на антитела, съществува риск те да изострят заболяването. Засега не е известно кои антитела са по-ефикасни срещу заразата - тези, които са преболедували от леката или от тежката форма на заболяването.

Като се вземат предвид всички тези неизвестни, експертите се съмняват, че с времето може да бъде изграден групов имунитет на населението спрямо COVID-19. Поради тази причина най-ефикасното средство срещу заразата ще се окаже масовата имунизация с надеждна ваксина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално е да има и финансов интерес - затова в момента се надпреварват лабораториите от различни държави в създаването на ваксина. Иначе с какво ще се издържат при тази пазарна икономика. Защо за бизнеса е добре и задължително да има финансов интерес, а за изследователските институти и болниците е лошо да имат финансов интерес? Как ще съществуват тези дейности иначе? Пари от държавата и данъците, дадени на доверие? Разберете се какво искате от изследователите и здравеопазването!
6
0
 
1
 
! Отговори
noFreeman преди 4 години
тия ингилизи до оня ден отричаха заразата а сега вече имат готова ваксина за тестване... кажете си че сте я направили още миналата година и че в нея има нещо важно, което трябва да се имплантира в човешкото тяло... бързат да не изпуснат извънредното положение, защото ако не е то никой няма да иска доброволно да го боцкат...
5
3
 
3
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 4 години
Ваксинации по време на епидемия не се правят. Правят се преди това. Вредно е.
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да я тестват върху себе си или английската кралица, дъртата тъй или иначе e пътник да се жертва в полза на човечеството.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1. Ваксината им е икономически по изгодна. Едно е да я предложеш на милиярди от населението, съвдем друго е да измислиш хапче, дето да го продадеш на 3милиона.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Англия започва утре, а Русия отдавна вече тества със 7 независими един от друг центрове.
1
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ай бегайте от тук с тея ваксини бре, само пари са ви в главата, после който се спомине от ваксинката ще го пишете умрел от придружаващи заболявания. Уж не се създава имунитет след боледуване, а пък вие с тоз утрепан вирус в иглата как ще го създадете имумитета. Щото 2021 ще мутира на ковид 20 и оп пак ваксинка. Прчелбари гадни. Измислете лечение.