Нидерландия отваря училища, кафенета и музеи през юни

Стабилно намалява броят на заразените и на приетите в болница
20 май 2020 12:37, Елка Василева
6
Нидерландия отваря училища, кафенета и музеи през юни
Снимка: архив, БГНЕС

Нидерландия ще разхлаби още повече мерките за борба с коронавируса през юни заради стабилно намаляване на броя на инфекциите и на приетите в болница хора, съобщи премиерът Марк Рюте, цитиран от Ройтерс.

Рюте приканите младите хора в Нидерландия да се адаптират към новата ситуация и да правят планове за бъдещето.

Гимназиите ще отворят на 2 юни, а началните училища ще се върнат изцяло към нормален режим на работа на 8 юни, реши правителството.

Кафенетата и ресторантите ще отворят на 1 юни, но няма да могат да приемат по повече от 30 клиенти.

Още по темата

Музеите също ще отворят врати, но билети ще се продават само онлайн, за да се избягва струпване на хора.

В старческите домове ще бъдат разрешени посещенията.

Общественият транспорт ще върви по нормалния си график.

Немедицинските маски ще бъдат задължителни за всички над 13-годишна възраст. Ще се разрешават пътувания само по уважителни причини и ще може да се сяда на по-малко от половината места в превозните средства.

Облекчаването ще стане близо два месеца и половина след строгите карантинни мерки, наложени в цялата 17-милионна страна в средата на март.

Броят на инфекциите от новия коронавирус се увеличи вчера със 109 до общо 44 249. За последните 24 часа бяха регистрирани 21 смъртни случая. От началото на заразата починалите са общо 5715.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, няма страшно.Като ги залее морето след десетина години ако има живи ще я преименуват на сийлевълландия и всичко ще си дойде по местата. Да му мислят кранните държави...
2
1
 
5
 
! Отговори
От Нл преди 3 години
Доста непълна статия...От 11.05 детските градини (от 0до 4години) работят нормално...Основните училища (4-12години)също отвориха от 11.05,но засега те ходят само 2 дни в седмицата и до 10деца(класът е разделен на групи).А маските(нецависимо какви) ще са задължителни само в обществения транспорт от 1.06. Дизенфектанти,дистанция и спокойствие :)те са навсякъде
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква е тази мода държавата Холандия навсякъде да се преименува на Нидерландия? На български език държава си е Холандия. "Нидерландеца"... хахаха