Различия между евролидерите за Фонда за възстановяване на ЕС

Шефката на ЕК отчете, че първото обсъждане било положително
8
Различия между евролидерите за Фонда за възстановяване на ЕС
Снимка: БГНЕС, архив

Лидерите на страните-членки на ЕС остават разделени по въпроса как да структурират предложения фонд за възстановяване от Covid-19 за европейските икономики.

Това заяви ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, добавяйки, че все още предстои да бъде договорен балансът между безвъзмездните средства и заемите, заложени във фонда на стойност 750 млрд. евро.

Още по темата
"Днешните дискусии показаха различия в мненията по редица теми относно баланса между безвъзмездните средства и заемите“, посочи тя на пресконференция след видеоконферентната среща на върха на ЕС.

"Сигурна съм, че можем да постигнем консенсус при условие, че не изпускаме от поглед голямата картина", каза тя.

Фон дер Лайен допълни, че мнозина европейски лидери желаят да се стигне до споразумение относно възстановителния фонд преди август.

"От съществено значение е, че не губим време при създаването на Плана за възстановяване. Първото обсъждане на плана и на следващия многогодишен бюджет беше много положително", заключи тя.

Държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС са изразили днес готовност за заседание в Брюксел в средата на юли, съобщи председателят на Европейския съвет Шарл Мишел след днешната видеоконференция на европейските лидери.

Европейският съвет заседава в Брюксел за последен път през февруари, преди обявяването на пандемията от коронавирус. Оттогава участниците в Европейския съвет неколкократно разговаряха видеоконферентно, като основната тема на виртуалните им срещи бяха действията за преодоляване на последиците от разпространението на новото заболяване.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
Нормално е, след като ес иска от някои държави да плащат милиарди за три фонда едновременно...
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Глей кви са захилени на снимката, очаква ги яко нагъване и папкане след представлението пред публиката, как нема да са доволни? Ще кажат ала бала глупости и след това плюскане.
5
4
 
5
 
! Отговори
до 2 преди 7 месеца
Ще се връщат ама много хора не знаят, че много централни банкери са всъщност цели династии всички тия курсове на валути могат да си ги контролират, както си поискат или да предизвикат някоя криза. Запитай се първо кризата детo я предизвикаха 2008-а год дали е случайна и как се създаде ЕС и защо. Следващата криза ще е свършека на ЕС и война. Къде потъва БВП на държавите и постоянно задлъжняват ако не във военни комплекси.
4
3
 
7
 
! Отговори
Вие наистина ли преди 7 месеца
си мислите че шенгенските гадове ще ви дадат пари !?

за 30 години тези гадини и една беседка не построиха в България
и сега си мислоте че ще ви дадат милиарди и то безвъзмездно !?

....о-о прости народе .....
3
0
 
7
 
! Отговори
80775 преди 7 месеца
До Анонимен

Да уточним: Парите ще бъдат отпуснати на България, а управляващите ще ги отпууснат на правилните хора и фирми.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Колкото пари ни отпуснат от ЕС ,те ще се връщат още много много години на нашия гръб
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тия да не са любовници бе, какво се хилят като някакви репи.