Джонсън готов с план за излизане от кризата

Британският премиер залага на намаляване на бюрокрацията при строителството
30 юни 2020 20:09, Красимир Ангелов
11

Заради пандемията от коронавирус и икономическата криза британската икономика е отчела най-сериозният си спад от 1979 година насам. Британският премиер Борис Джонсън обяви плана си за излизането на страната от финансовата криза. В него са заложени повече разходи за инфраструктурни проекти и намаляване на бюрократичните процедури за строителството.

Още по темата
"Ще строим, строим, строим - по-добре, по-зелено, по-бързо", обеща Джонсън.

Заричайки се да не намалява разходите, Джонсън сравни плана си с програмата "Нов курс" на американския президент Франклин Д. Рузвелт от 30-те години, която включваше създаване на работни места чрез обществени проекти с цел да изведе САЩ от Голямата депресия, съобщава Bulgaria ON AIR.

Същевременно днес стана ясно, че над 300 000 души в британския град Лестър са поставени под карантина. Причината - резкият скок в броя на заразените с COVID-19.

Само за последните две седмици там са регистрирани близо 1 000 нови случая. Барове, ресторанти и магазини, които не предлагат стоки от първа необходимост, трябва да затворят врати само няколко седмици след предишната принудителна пауза.

Собствениците се опасяват, че поредният удар означава фалит. За да се спре разпространението на вируса, властите обявиха, че училищата и обществените сгради също ще бъдат затворени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
6ти, не бъркай републиката на чалгата която присвоява евросубсидии с тази държава която наливаше всяка година в евробюджета 15 милиарда които потъваха в джобовете на ланяните политически връзкари в миризливото ти общество! тия винаги сами са си финансирали всичко, теглят заеми, не субсидии като твоите избрани ***, така че не ги мисли!
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това поредната шегичка ли е?Хахаа, майтап Уили. .
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Могат да си го позволят, те по принцип имат изградена инфраструктура, но могат да изградят още вече няма ЕС да им ги изгражда а те сами ще си ги финансират, дали днес или след години все от същия бюджет, работна ръка дали ще им дават помощ като безработица или като заплати пак е от същия бюджет, а пари в него има няма да задлъжнеят , очевидно само ползи има от тая идея.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Британците и британките повече няма да се лаашкат на обществени места без пари, а за пари. Това ще заздрави икономиката, а производството на каапути ще е нон-стоп.
4
1
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
това е най фалшивия премиер който някога британците са ималинапомня ми на нашите подобия на политици които са силни на приказки но всъщност са празен балонза да даде 6 трябва да ги вземе от някъде но каза ли от къде ще дойдат ? пореден заем? или орязване от други сектори?за великобритания това не е колосална сума с която да може да се стабилизира какъвто и да е сектор ако сумата беше 100 млрд да тогава е по сериознотук отново всичко е пореден пиар силни приказки фалшиви дела
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ще копаят въглища и ще гледат овце.
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Британец" ще означава беден човек от различна раса и цвят.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Британският премиер оцапа гащите с Брекзита. Беше много лесно когато лъжеше какъв възход чака Обединеното кралство след излизането от ЕС, сега готви кризисен план след кризисен план, пък има и да връща 100 милиарда евро на ЕС.