Да избягаш от пандемията? Бермуда рекламира островния живот

Британската отвъдморска територия предлага право на живот там за 1 година
19 юли 2020 12:25, Красимир Ангелов
7
Да избягаш от пандемията? Бермуда рекламира островния живот
Снимка: Bloomberg

За всеки уморен от избягване на коронавируса, от спорове за носенето на маски или от домашния офис, Бермуда има предложение - една година на плажа. Британската отвъдморска територия с население от 64 000 души, известна с розовите си плажове и мек климат, предлага едногодишни, подновяващи се сертификати за пребиваване на студенти и дистанционно работещи служители, пише Bloomberg TV Bulgaria

Бермуда рекламира себе си като убежище, докато случаите на COVID-19 продължават да се увеличават в други страни и ограничават местата, в които хората могат да работят.

Още по темата
"Светът се променя и ние искаме хора, които считаме за дългосрочни посетители да идват в Бермуда", заяви премиерът на Бермуда Дейвид Бърт в телефонно интервю. Новите временни жители също могат да дадат тласък на икономиката, която е силно зависима от туризма, се казва в съобщение на правителството. 

Според Бърт животът на островите ще се хареса на чужденците, тъй като Бермуда успя да ограничи разпространението на Covid-19 чрез строги тестове, гривни за карантинно наблюдение и правила за социално дистанциране и носене на маски. Бермуда има по-малко от 150 потвърдени случая на Covid-19 и девет смъртни случая. Към петък островът има само шест активни случая, каза Бърт. 

"За разлика от местата, в които се тревожите да отидете до супермаркета, тук имаме много ясни правила", добави той.

Тъй като пандемията продължава да се разраства в САЩ, много компании изключиха незабавното връщане в офиси за служители, които могат да работят отдалечено. Други, включително гиганти от Силициевата долина като Facebook и Twitter, приеха политики, позволяващи работа от дома за неопределено време. 

Сертификатът за пребиваване струва 263 долара, а програмата стартира на 1 август. Ще се предлага в големи градове от Източното крайбрежие на САЩ, включително Ню Йорк, Торонто, Бостън и Маями. Барбадос, остров в източната част на Карибите, създаде също подобен план.

Бърт каза, че Бермуда има история на временни пребивавания на чужденци, като отдавна се предлагат едногодишни сертификати на пенсионерите. Новата програма ще включва и студенти, чиито колежи планират да предлагат само дистанционно обучение през следващата учебна година.

Служителите, одобрени за едногодишната програма за пребиваване, трябва да имат здравна осигуровка и да бъдат наети от "законна" задгранична фирма или собствена компания, казва правителството. 

"2020 г. е година на иновациите навсякъде. Ние въвеждаме иновации, за да отговаряме на нуждите на хората по целия свят", каза Бърт, който ръководи Бермудите от 2017 г. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
7
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Епидемия/пандемия няма, има глобален терор оправдаван с измислена епидемия/пандемия!
3
1
 
3
 
! Отговори
Повече такива новини преди 3 години
Хареса ми и освежи деня ми.
2
9
 
4
 
! Отговори
Запознат преди 3 години
Риска е огромен и не си струва! Преминава се през Бермудския триъгълник,а там шанса да се добереш жив до Бермудите е минимален.Стотици самолети и кораби са намерили гибелта си там.Премиерът Бърт баламосва хората за да осигури обслужващ персонал безвъзмездно.
1
1
 
14
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
"право на живот там" Що си мисля, че превеждате некадърно? Право на престой се казва.