Коронавирус, грип, настинки – изпитанието през есента

Абсолютната бройка на заболели ще расте
Обновена: 4 авг 2020 21:35 | 4 авг 2020 21:35, Екип на Bulgaria On Air
18

204 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие, починали са 16 души, а преборилите инфекцията са 264. На този фон здравният министър проф. Костадин Ангелов обяви, че мерките в страната ни са достатъчни и на този етап не се налага затягане.

"204 случая, 16 починали не бих казал, че е цифра, която толкова силно да ни притесни. Убеден съм, че тези пациенти, които са починали, са имали и други заболявания, които са влошавали общото им състояние", коментира зам.-председателят на БЛС д-р Николай Брънзалов в "Денят ON AIR".

И отбеляза, че и млади хора умират от коронавирус, инфекцията е сериозна, но до момента устояваме.

Д-р Брънзалов бе категоричен, че наесен ни очаква изпитание, тъй като абсолютната бройка на заболели ще расте и ще бъде по-трудно да се различава дали пациентът е с Ковид-19 или друго заболяване.

"И най-големият виртуоз в медицината не може да постави точна диагноза по телефона", заяви специалистът.

"Обществото трябва да приеме този факт, че вирусът трябва да мине през него. Мерките всеки българин ги знае", каза още той пред Bulgaria ON AIR.

Д-р Брънзалов коментира и ситуацията в домовете за възрастни хора в Русе и Варна и изрази мнение, че огнища на заразата ще възникват и в рискови контингенти, където са събрани възрастни хора, но там и контролът може да се осъществи по-добре.

"Едно е като има 100 души в старчески дом, настанени по стаи, колеги от болницата са готови да помогнат в домашни условия. Отколкото тези всички хора да се пръснат в обществото и да заразят други", посочи зам.-председателят на БЛС.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: есенболникоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Дохторе, не си в час. Патронът ти каза, че няма причини за затягане на карантината. Това ти беше репликата от вчера, от днес е друга.
13
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Обществото трябва да приеме този факт, че вирусът трябва да мине през него. Мерките всеки българин ги знае", каза още той пред Bulgaria ON AIR.''Ето бе!А аз като ви пиша,че е неизбежно и всички ще се заразим ми слагате минуси.И да слагате и да не слагате всички ще се заразим-ФАКТ!Дано да е само по веднъж,че някои твърдят,че след три месеца няма имунитет и може пак и пак на всеки 3 месеца.Приемате,че 7 милиона сме заразени и е важна само бройката на тези в интензивно отделение.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 15Ние може и да приемем, ама работодателят и колегите може и да не приемат. Тъй че проблеми определено ще има.
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Приемате че имате грип и не си правите тест.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще има гладни и недоволни
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хоум офис задължително за всички, които са били до сега. Огромните open space офиси, винаги са били инкубатор на вируси, много колеги идват предимно болни на работа през зимния сезон, въпреки, че уж някви ваксини си слагат. И не ползват болничен, щото заплатите им падат от 200 до 500 на месец. А и така ще се облекчи трафика, за тези, които нямат възможност да работят от вкъщи.
8
4
 
5
 
! Отговори
XXL преди 3 години
Изпитание на есента? Няма страшно - ако лицето почине - ковид, ако оживее - настинка/грип. Шегата на страна, на есен може да стане мазало... кой от какво, защо... ще има едно напрежение, не че сега го няма.
7
2
 
2
 
! Отговори
Oppa преди 3 години
Шопен, при мен е още по-добре, от вкъщи не мога да работя, така че шефе , плащай, плащай, болнични до последния соп.,ол.
6
3
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 3 години
Хоум офис, кеф майна. Държавна работа в Германия. Опа, тропа шопа.
5
3
 
5
 
! Отговори
Oppa преди 3 години
Имах предвид, че вирусите и настинките ще са същите. А ако подсмърчам ще трябва да съм си вкъщи и да ми плащат ;)
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До OppaО, ще има разлика - като тръгнеш подсмърчащ на работа, много ще те "заобичат" колегите, хората по улиците и в транспорта. Бъди сигурен.
3
4
 
5
 
! Отговори
Oppa преди 3 години
Като всяка есен. Нищо различно.
2
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фалшивия вирос ще искара още хора на улицата да протестират.
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност, наистина ще стане неприятно. Не можеш да си правиш тест при всяка настинка.