Хора с определени мутации в гените не се заразяват с коронавирус

Реакцията на всеки зависи от разликите в гените, отбелязват учени
6 окт 2020 19:05, Петя Славова
57
Хора с определени мутации в гените не се заразяват с коронавирус
Снимка: БГНЕС

Хората с определени мутации в гените си не могат да се заразят с коронавирус, казаха от Роспотребнадзор, съобщи ТАСС.

"Учените са открили, че полиморфизмите (мутациите) в гена, кодиращ протеина ACE2, който коронавирусът използва за навлизане в клетките на дихателните пътища, може да улесни или затрудни попадането на вируса в клетките", се казва в съобщението, цитирано от БГНЕС.

Ведомството добавя, че реакцията към коронавируса може да зависи и от разликите в гените на левкоцитите HLA (основен комплекс за хистосъвместимост). В допълнение, коронавирусът може да изостри хроничните заболявания, които впоследствие могат да доведат до увреждане.

Още по темата

"Постоянното влошаване на здравето поради коронавирусна инфекция е възможно при тежка съпътстваща патология. Коронавирусът може да се превърне в стимул за обостряне на много хронични заболявания, което може да доведе до инвалидност", отбелязват от ведомството.

Те също така съобщиха, че американско проучване показва, че човек, който е имал сезонна остра респираторна вирусна инфекция (ОРВИ), може да има антитела срещу коронавирус.

“Неотдавнашно проучване на американски учени показа, че след сезонен ТОРС човек може да придобие имунитет срещу инфекция с много коронавируси, включително SARS-CoV-2. Доколко обаче е ефективен такъв имунитет, изследователите все още не могат да кажат”, се казва в съобщението.

В същото време няма научни доказателства, че болните от грип може да са имунизирани срещу коронавирус. Освен това Росподребнадзор отбелязва, че човек, който се е възстановил от коронавирусна инфекция и има антитела към нея, за известно време може да бъде носител на инфекция. Ето защо маските трябва да се носят от всички.


57
Още от САЩ
С какво бе лекуван Доналд Тръмп, за да се върне в Белия дом толкова бързо?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
... преди 2 седмици
Мдам! Хората с определени мутации в геите не се заразяват и не боледуват от ХИВ и СПИН! Хората с определени мутации в гените не се заразяват и от ЕБОЛА! Така, да се каже природата го е измислила! Мутира мутира едните умират другите мутират и оцеляват! Това се знае от има нема 100г.!
47
1
 
1
 
! Отговори
AltaraCredit преди 2 седмици
Поради финансови ограничения, породени от пандемията от коронавирус, Altara Loans LTD предоставя финансови облекчения в размер от 10 000 до 500 000 евро при намален лихвен процент от само 2% годишно, за максимална продължителност от 15 години. Лесното изплащане и изплащане на нашия кредит ще направи нашите услуги перфектни точно за вас. Моля, свържете се с нас по имейл на altaracredit***gmail ИЛИ можете да се обадите, да изпратите SMS или WhatsApp +1 (762) 208 5610. Надяваме се да се чуем скоро.
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Хора с НЕопределени мутации в мозъка истерично убеждават, че КОВИД е несъществуващо животно."

Има едни други още по-опасни, те имат само мутации вместо мозък- ковид паникьорите, за които човешкият контакт без маска и дезинфектант е равен на заличаване на човешкия вид.
45
0
 
2
 
! Отговори
Върколак преди 2 седмици
Така е!
44
4
 
3
 
! Отговори
436 заразени преди 2 седмици
К"овидИ"диотите вече трябва да са доволни...

Като не успяха с "протестите"... сега ще опитат с вируса да свалят правителството.
Това беше и целта с отричането на сovid-19. Хората да не спазват дистанция.

Бройката заразени определя мерките...
43
0
 
0
 
! Отговори
Селяндур преди 2 седмици
Каква цел са били държавите със "силни" граждански общества, бре? Та тея са пълни г*алоши, гума в главата, ако щете и суроватка. Някой от вас въобще живее ли сред тия дИца на природата? Сега разбрах с тоя театър К*У*Р-19 какво е имал предвид чичо Ади с термина "УНТЕРМЕНШ".
42
0
 
0
 
! Отговори
Нови пътища преди 2 седмици
пред генното инженерство.
41
0
 
0
 
! Отговори
Истукан преди 2 седмици
Не от гените, а от затлачените организми зависи дали ще се заразиш, или не.
40
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ТЕСТОВЕТЕ ТЪРСЯТ ОПРЕДЕЛЕНА ГРУПА ОТ ХОРА ИЛИ КОИТО СЕ ЗАРАЗЯВАТ ИЛИ КОИТО НЕ СЕ ЗАРАЗЯВАТ ПО ВЕРОЯТНО ВТОРОТО И ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ЧЕ ТЕ ВЛИЗАТ В СТАТИСТИКАТА КАТО ХОРА БЕЗ ПРАВА НИМА СТЕ ГЛУХИ И СЛЕПИ ЗА ТОВА МИ ПРОТЕСТИРАЙТЕ ПОНЕ..
39
0
 
1
 
! Отговори
да,да ама не преди 2 седмици
Когато ползвате гугле транслате е добре да четете целия преведен текст! Има разлика между : Роспотребнадзор и Росподребнадзор нали?!
Това разбира сеи за списващите в ДНЕС важи, но дали го правят!
38
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аре чао на този измислен вирос
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И откъде знаеш какво ги хваща след 2 години?, Нали болестта е сред хората от 10--11месеца
36
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хора с мутации хващат рак след короната ако оцелеят. Уж излекуванои от корона, а 1-2 години и рака ги довършва или инфаркти.
35
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хора с НЕопределени мутации в мозъка истерично убеждават, че КОВИД е несъществуващо животно. И не разбират, че едно е да отричаш вируса, а съвсем друго е да недоволстваш от политиците, които не знаят какво правят.
34
0
 
2
 
! Отговори
Още ли преди 2 седмици
Си жив, бре Хемусе? Къде обикаляш сега като нема море? По бардаците ли? :)
33
5
 
4
 
! Отговори
говори на ум преди 2 седмици
До Анонимен голям умен 31
Я ми кажи как вирус избягал от биологична лаборатория с ниво 4 на сигурност където се влиза със скафандър ,ще го спреш с намордник/***-маска фередже/?
32
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Имам наблюдение в някои държави и правителствата, които започнаха работа преди пандемията , правителствените кризи и т.н. Всичко говори, че нещата са планирани предварително. Същото беше и с мигрантската криза.
Следват отново климата и борбата за чиста природа, равноправие на половете и др. опорни ,а размазване съпротивата на обикновенните хора
31
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дори Тръмп го изкара на крак, баси виросо! Трепа само некачествения матриял.
30
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Те хората се умориха да ви го повтарят,но някои са не много умни и не зацепват. Вирус има. Имам и познати вече които го прекараха и две жени едвам прескочиха трапа. Обаче вирусът е опасен за възрасните над 50 г. На млад човек вероятно нищо няма да му стане. И това кара младите да си викат- ей го измислица. Няма такова нещо. Ами има. И се молете да не мутира така,че да не ви подкара и вас. Доста вече изгоряха такива дето викат-вирус няма.
29
9
 
6
 
! Отговори
говори на ум преди 2 седмици
Всички държави участват в тази измама. Измамата се осъществява със съдействието на медиите, всяване на страх и паника и колосален натиск за тестове. Очевидно е много добре планирана и координирана. Когато това чудовищно престъпление бъде разкрито в детайли, всички участници (премиери, генерали, лекари и медии) ще бъдат съдени за опит за престъпление срещу човечеството.
Дарина Йорданова