Хората умират сами у дома, не стигат до болница

Това заяви председателят на "Български пациентски форум"
20 ное 2020 11:15,
24
Хората умират сами у дома, не стигат до болница
Снимка: БГНЕС

Много хора изнемогват, много хора умират заради липса на грижа. Системата не се справя. Това каза пред БНТ Пенка Георгиева, председател на пациентска организация "Заедно с теб".

Според нея трябва да сме благодарни на лекарите, защото "правят чудеса" и но и те също изнемогват. 

Още по темата

"Това в момента е върхът - тоталната държавност абдикирала от здравеопазването. Истината е, че хората умират сами в къщите си и не достигат въобще до болниците", заяви Иван Димитров - председател на "Български пациентски форум".

По думите му още при първата вълна са искали среща с предишния министър, с Щаба, сега с новия министър - за да се изкажат какви са проблемите на хората с хронични заболявания и последствията за тях от идване на втора вълна.

По думите на Димитров в момента в държавата ни има само хаос. "Държавността се опитва да вмени на нас гражданите, че ние сме виновни за този хаос", каза Димитров.

Относно случая в Пловдив с починалите на стълбите в болницата пациенти Пенка Георгиева каза, че е изненадана, че това се случва в университетска болница в голям град.

Тя сподели за случай на бебе, докарано в Университетската болница в Пловдив в спешно състояние от малък град близо до Пловдив и е държано цял ден без лекар и лечение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво очаквате от мутри до вчера въртяли бухалките, а сега хоп във властта.
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Същото ми го каза и една лична лекарка - хората си умират по домовете ,дори не дочакват или не успяват да си направят ковид теста . Някои нямат по 120лв за тест , а пък ако са 4-5 човека ? и те тека .........по цял ден звънят със 100% ковид симптоми - безплатни пср няма,лекарства няма,легла в болници няма , а след седмица гледаш в компа-пациента починал
21
0
 
6
 
! Отговори
Погледнете кои са в преди 3 години
иженарицаемото НС, в "правителството" ......Какво очаквате от хора тичали след козите и изведнъж ..... хоп на жълтите павета !
20
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
не ме допускат да коментирам
19
3
 
2
 
! Отговори
До 13 преди 3 години
Е от такива като тебе сме на това дередже.Не че ти няма по цял свят ....ама там бързо ги усмиряват. Тука си е слободия..А на въпроса ти - само за Април ЮК има 12 хиляди повече умрели, а за САЩ ..там измряха повече от при войните дет да ги водили. Щото има свобода на /ГЛУПАВИТЕ/мнения. Виж в Хонг - Конг ,Виетнам, Япония по висока смъртност от нормалната нямаше. Щото там и най- големите *** са ОТГОВОРНИ.Е това е.
18
2
 
3
 
! Отговори
моцент преди 3 години
Друго си е да отидат в болница който да им помогне да умрат там сред хора.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тонката, Индия хич не е тъмна Индия. :)
16
0
 
5
 
! Отговори
доцент Мангъров преди 3 години
До Факт Всички други са в грешка. Болните трябва да си седят в къщи и да пият чай с аспирин. Така болниците не се препълват. Е, някои "сухи съчки" ще изгорят.
15
3
 
7
 
! Отговори
Факт преди 3 години
През това преминаха много страни - Италия, Швеция, Белгия, Англия ......няма как и да е по друг начин когато болниците се напълнят до покрива. Логично е.НЕ е логично обаче да не се учим от грешките на другите , а да чакаме да го усетим на собствен гръбИ колко от мрънкячите тука спазваха мерките ???!!? Е, ама друго си е да намириш някой друг виновен за собствената ти простотия . Всичко се плаща .Световен закон
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тонката ,ти вероятно си Гешев под прикритие !?
13
12
 
0
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
ГЕРБ-ПОБЕДА:):):)А тук 5 побеснели от мъка заради смъртта на протеста пишат от името на Народа:):):)
12
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че те винаги са умирали. Какво сега е по-различното, освен че масонските медии всяват паника и ви карат да мислите, че всеки умрял е умрял от корона ?
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е изтриха за котарака !
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре човек да не се е раждал. Смъртта е грозна и страшна.
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко бегай докато е време народа иска да те линчува ...!
8
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да умират на стълбите и без да стигнат да лекарска помощ, но това изобщо не е от сега. Идеята ви е колко опасна е короната и как хората *** като мухи от нея без лекарска помощ, но и това са платени статиики. В БГ ситуацията е така последните над 20 год. И само 2 примера от мен- мой познат(55 год) почина преди 4 год на стълбите на поликлиника в София получавайки инфаркт без никой да си мръдне пръста. Друг мой приятел на 33 почина от пневмония в пирогов при sars 1...с две думи хайде стига..
7
1
 
19
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Важното е че кривосъдието щяло да си раздаде по 10 хилки бонуси,всичките на държавна ясла и те и жендарите ще получат 15% увеличение а може и повече!Ще имаме някога Ф16 ки,два военни кораба и да се дърлим с макетата!А...и чекмеджето на Бацата да пращи от пачки!
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички умират където сварят. За туристическия бранш обаче вирус няма. Те не са видяли нито един болен, да не говорим за починал. Настояват за щур купон по Нова година.
5
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко крадеца цяло лято кара джипка и словоблудства!Той е пряко отговорен за всеки починал!Мафията ГРОБ в затвора!!!
4
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А други индивиди като резидентЯ румен радев ветото вземат 15000 лева заплата на месечна база, за да заразяват десетки хиляди българи! Радев е българ0убиец!