Тайланд премахва масовия туризъм след пандемията

Кралството трябва да актуализира своята туристическа индустрия
3 дек 2020 15:45, Петя Славова
10
Тайланд премахва масовия туризъм след пандемията
Снимка: БГНЕС

Тайландското правителство обмисля временно премахване на масовия туризъм след пандемията. Това заяви ръководителят на Тайландския орган по туризъм (TAT) Ютасак Супасорн, съобщава БГНЕС, позовавайки се наТАСС.

Кралството трябва да актуализира своята туристическа индустрия след пандемията, каза той. "Няма повече масов туризъм", цитира официалният представител "Банкок пост". Когато индустрията отново е на крака, Тайланд не трябва да се счита за опасно място.

Очаква се властите да приемат около 8 милиона туристи през следващата година, което е много по-ниско от 40 милиона за 2019 година.

В дългосрочен план индустрията трябва да разчита на вътрешния пазар, каза Супасорн. Местният пазар премина най-ниската си точка през април и май, когато средната заетост на хотелите спадна съответно до 2% и 3%. Вътрешна стимулираща кампания, започнала през юли, помогна да се повиши процентът до 27% през септември и 34% през октомври.

През първите 10 месеца на тази година са извършени 65 милиона вътрешни пътувания. През октомври тази цифра достигна връх от 15 милиона пътувания.

Междувременно в кралството има много дестинации, които не могат да реализират достатъчно печалба, тъй като са силно зависими от международния пазар. На първо място е остров Пукет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: туризъмТайланд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Фани Мъ преди 3 години
Изглежда че ще имаме проблеми с хранениците на Кремъл.Така лесно ,,туристическата индустрия'' не може да бъде спряна,трябва бизнеса да цъфти а не да се спира.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А дано! Разпространители на зарази.
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ще се случи: монархията ще се "оттегли" през следващата година......Тайланд Не печели от масовия туризъм, С Евразия и Китай е свършено, масовия туризъм ще бъде забранен още как.
5
1
 
10
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Моите почитания, Петя ама хал хабер си нямаш от туризъм и статията е безумна, откровен фейк, първо заглавието ти не отговаря на текста, второ в самия текст се казва, че през 2021 се очакват 8 млн туристи, а не 40 , което е нормално защото все още сме в пандемия и няма нищо общо с никакви планове на Тайланд и т.н, Така поднесаната информация е манипулативна и са чисто и просто написани на две на три некви глупости, не знам къде я учите тая журналистика, ама ви трябват опреснитлни курсове!
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ама не. Цялата държава се издържа с туризъм, то това да не е концерт по желание. Шимейлите като се съберат на протест знаят ли какво ще последва?
3
6
 
6
 
! Отговори
Подозирам преди 3 години
Подозирам, че голям процент от мъжете, които ходят там е тайно да боднат "мъжко".
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заглавието няма нищо общо със статията, по-скоро на авторката така й се иска. Никога масовия туризъм няма да бъде забранен, още повече в Тайланд, където тази индстрия е силно развита. А либерастите да си ходят на дивашки туризъм с палатки, трева и миризливи ***.
1
3
 
5
 
! Отговори
фен на танас преди 3 години
Там над 80% отиват само за едно нещо и то е Тук Тук баровете и крайбрежните. Ако ще разчитат само на 20% от хората ще е доста зле за работничките там