Международният туризъм ще се възстанови едва през 2024 -2025 г.

Вътрешният туризъм ще продължи да бъде предпочитан
23 фев 2021 17:15, Анисия Иванова
10
Международният туризъм ще се възстанови едва през 2024 -2025 г.
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В последните 40 години глобалният туризъм расте всяка година с 4%, като се изключат периодите, свързани с Иракската война и Глобалната финансова криза. Пандемията нанесе ужасен удар, но съм положително настроен, че индустрията ще се възстанови. Но това ще бъде дълъг процес и няма да има пълно възстановяване до 2024 – 2025 г. Това заяви Дейвид Скоусил, член на FINN Partners Travel Advisory Board и бивш президент и изпълнителен директор на Световния съвет за пътувания и туризъм (World Travel & Tourism Council), в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

По думите му възстановяването на туристическия поток ще стане чрез двустранни споразумение и тестване на пътниците преди да тръгнат и при пристигането им на дадено място, като процесът ще бъде подкрепен и от ваксанизационните паспорти. „Възстановяването ще стане страна по страна, защото системата на ООН напълно се разпадна и всяка страна договаря сама подобренията на условията за туристическата си индустрия“.

„Печелившите след две-три години в авиоиндустрията ще бъдат нискотарифните компаниите, докато печалбите на големите авиокомпании ще зависят от възстановяването на бизнес пътуванията“, заяви Скоусил пред Bloomberg TV Bulgaria. 

"Прогнозата ни за бизнес пътуванията е по-лоша от тази за туристическите, тъй като очакваме вторите да е възстановят много по-бързо заради търсенето на почивки. От друга страна, бизнесът свикна да има срещи и да извършва операциите си с помощта на видеоконференции. Затова експертите смятат, че бизнес пътуванията ще се върнат, но не на предишните нива от 2019 г.“, добави гостът.

„Когато имаме ваксинизационен сертификат за Covid, пътуванията ще се нормализират както и преди пандемията“, каза гостът. "Условието хората да пътуват е тестване и много държави ще приемат хора само с отрицателни тестове за дълго, поне докато стигнем до етапа, когато повечето страни ще са ваксинирали около 80% от населението си“.

„Хората вече все повече почиват близо до дома и в средносрочен и дългосрочен план вътрешният туризъм ще продължи да расте. От друга страна, когато летенето се възстанови от входящия туризъм ще се възстановят и градските центрове“, прогнозира Скоусил.

Целият разговор вижте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разберете го, на извън земните не им трябва нищо,освен изтребление на хората създадени от твореца Бога,това им трябва на тия демони,бесове,нечисти духове
9
1
 
3
 
! Отговори
мислете сериозно преди 3 години
Зануля-ването е какво,знаете ли какво е зануляване а,Пълно изтребление на човечеството,и идването на демоните,падналите Ангели,т ест.бесовете.Да го знаете,човеци служещи на демоните,но и те човеците служещи на демоните,ще бъдат изтребени
8
3
 
2
 
! Отговори
адиос мучо преди 3 години
то до 24 - 25 год.земята ще е пустиня,ядрен апокалипсис,какъв туризъм бръщолеви тоя ***-ак
7
5
 
6
 
! Отговори
Не! преди 3 години
A на бас, че никога няма да се възстанови. Глобалният туризъм е отговорен за 7% от вредните емисии. Ще го занулят, както и полетите. Глобалистите са се юрнали да спасяват планетата от нас. Прочее, това е целта на "противоепидемичните" мерки от самото начало... Ако някой ми беше казал, че Грета ще получи каквото иска...
6
6
 
2
 
! Отговори
V преди 3 години
Тва не е проблем .На България и трябват програмисти. И Сачева го каза . Мафията на дебелогъзо наглите герб .Ясно каза че богоявленчетата трябва да станат програмисти :))) С ++ препоръчвам аз щото имам приятел дет се хвана с Джава и сега е много зле от 7-8 години не съм го виждал знам само че е гастербайтер в Европа .Ето така свършват програмистите на герб :)))
5
6
 
14
 
! Отговори
Striker преди 3 години
Айде няма нужда на 100% да се възстановява, а? То не бяха уикенд до Милано, до Мадрид, лятото до Сейшели, Чили, Тайланд и т.н. Природата таман си взе глътка въздух. Всичко трябва да е с мярка, щото планетата е една.
4
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
предпочитам английски пияници пред български парвенюта!
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-добри са руските туроператори, международния туризъм да фалира.
2
1
 
8
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
"ваксанизационните"?!Мале, мале...
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя как разбра? Може да се появят още нови щамове.