Как авиокомпаниите запазват своята безопасност по време на пандемия?

Симулаторите на пилотите работят 24/7, 365 дни в годината
11 мар 2021 00:05, Нели Христова
5
Как авиокомпаниите запазват своята безопасност по време на пандемия?
Снимка: БГНЕС

Тъй като се извършват по-малко полети, авиокомпаниите трябва да намерят начини да поддържат самолетите и персонала си готови да се върнат в небето във всеки един момент. А това завръщане трябва да е напълно безопасно.

На летище Гетуик е приземена по-голямата част от флотилия на Easy Jet.

"Ние поддържаме 85% от флотилията за да е готова за полет по всяко време", казва Брендън МакКонелог, директор по инжинерство и поддръжка, пред BBC. "Ние сме променили начина си на работа - вече не виждате екипът ни да работи по самолета всеки ден. Вместо това имаме периодични прегледи през нощта на самолетите, които са паркирани и след това ги връщаме в служба на всеки 30 дни за да изпълнят поне 1 полет."

Екипажът на самолета също трябва да поддържа своите умения. Те трябва да научат и нови протоколи, свързани с носенето на маска и дезинфекцията, които ще са нужни при полетите от ерата на COVID.

"Откакто броят на полетите ни е намален, някои от екипите ни летят, други са в отпуск. Но програмата ни за подготовка продължава с пълна сила", обяснява Клеър Уебстър, стюардеса и отгвороник за тренировъчната програма.

Уменията на пилотите също трябва да се опресняват, за да запазят лиценза си за летене.

"Нашите симулатори работят 24/7, 365 дни в годината. Добре е, че можем да продължим да усъвършенстваме уменията си", споделя пилотът Аш Биърдмор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
Crashlanding преди 3 години
Могат да сложат парашути във всяка седалка, за всеки случай. Все пак, най-безопасни ще бъдат, ако въобще не излитат.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 2Еми не всички харесваме ДПС ИНТРУВЕРТНО анадъмо?Ъ?????
3
3
 
5
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Що, аз му разбирам. Прав е.
2
4
 
6
 
! Отговори
Татачлъ Караоглу преди 3 години
До 1 Нищо не ти се разбира! Май си скаран с лексиката и граматиката! Научи се на четмо и писмо на български език и сетне коментирай! Просто приятелски съвет нищо лично.
1
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква безопасност?Два се запалиха двигателите в полет едвам кацнаха.А онези дето паднаха двата Максовете пак са ги пуснали да летят.В тях има бъг в компютрите и не разрешават на пилотите да поемат ръчно управлението.Реши ли компа тръгва към земята и няма спиране!И да не ми разправят,че били най-безопасният транспорт,защото са в пъти по-малко от автомобилите,автобусите и влаковете.Ако излезе същата бройка в небето като наземния траспорт,катастрофите ще са в пъти повече.