Кожухарската индустрия в Китай източник на COVID-19?

Кристиан Дростен не вярва в теорията за лабораторния произход на вируса
8 юни 2021 22:45, Ния Христова
38
Кожухарската индустрия в Китай източник на COVID-19?
Снимка: Pixabay
Произхожда ли коронавирусът от лабораторията на Уханския институт по вирусология е най-задаваният въпрос след появата на коронавирусната криза, пише Bild. Все повече експерти имат подозренията, че коронавирусът не е от естествен произход, а е резултат от изтичане в лаборатория в китайския град Ухан.
 
Стигна се дотам, че в края на май Джо Байдън поиска от специалните си служби да проучат този въпрос и да предоставят доклад.
 
В дебата се включи и главният вирусолог на Германия Кристиан Дростен. Изданието припомня, че още през февруари 2020 г. Дростен подкрепи публикация на The Lancet, която се противопоставя на теорията за лабораторния произход. Както отбелязва вестникът, вирусологът не е променил мнението си.
 
"През февруари 2020 г. в публичното пространство бяха разпространени тежки обвинения срещу китайски учени. Те бяха обвинени в активно съдействие при опити за скриване на изкуствения произход на коронавируса. В същото време зад тези обвинения нямаше надеждни доказателства", цитира изданието думите на Дростен.
 
Според вирусолога той няма основания да смята, че коронавирусът е от изкуствен произход. В същото време Дростен добави, че китайската кожухарска индустрия може да бъде възможен източник на вируса, информира "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
5
 
! Отговори
Bili преди 2 години
Идеята с кожухатската индустрия е че е имало много пъувания между Китай и Италия в ранните дни на пандемията. Много от кожите за модните фирми около Милано са свързани с Китай. Тази област на Италия е много гъсто населена със застаряващо население - най- старото в Европа. Статията така написана е безсмислена.
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 13 "Защо децата в цивилизованите държави ги имунизират ... за да ги убият ли?!" Отговарям: поради същата причина, поради която ядем изкуствени и силно преработени храни, тровим въздуха, почвата и океаните, хората умират от свръхлекуване и т.н. Никой никого не иска да убива персонално. Просто едни огромни мощни колела на доходоносни бизнеси се въртят, важното е да има печалба за милиарди и бизненс растеж. А какво се случва с хора и природа - кавото-такова! На никой не му пука!
10
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 13 --- Защо децата в цивилизованите държави ги имунизират срещу ВСИЧКИ опасни за живота вируси - за да ги убият ли?!
9
7
 
8
 
! Отговори
Вирусолог преди 2 години
Когато се появи вирусът на HIV всички светила на науката твърдяха, че е щам, т.е. изкуствено създаден, за да претрепе хюмнетата. И до ДНЕС не е открита ваксина срещу СПИН, въпреки, че има много лекарства, забавящи действието му върху деформацията на клетките. Живеем в 21 век, но това явно не важи за много българи, които са подвластни на психозата "анти-ваксинация".
8
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 11Веднага отговарям на въпроса ти: За старците ковид може и да по-смъртоносен от ваксините. Но за млади хора и деца ваксините са по-вредни и смъртоносни от ковида. Всъщност за тях ковид е по-безопасен и от обикновения грип. Мога да дам и официални линкове ако сам не можеш да се справиш.
7
1
 
12
 
! Отговори
любознателен преди 2 години
=Стигна се дотам, че в края на май Джо Байдън поиска от специалните си служби да проучат този въпрос и да предоставят доклад.=====Пресестанете с жалките лъжи. Тръмп бе този който нареди разследването. Чайна Байдън го спря, но когато фактите заваляха, от нямане къде да ходи го поднови. И защо ни сервирате предположенията на некъвси Дростен? Поне плащат ли?
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смешници. Хората сами са драли животни в продължение на милиони години. Вирусът е биологично оръжие. Германците са пълни загубеняци. Няма място за политическа коректност в науката. Загубиха си правото да правят каквито и да заключения отдавна.
5
3
 
14
 
! Отговори
Пак благодарим преди 2 години
Источника е зад океана - отдавна се видя по публикациите в научните издания. Само дето много им се иска друг да изкарат виновен!
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярва ли не вярва ли съвсем го обърнахме на ковид религия. Има факти и доказателства има истина и лъжа .. тука няма вярвам не вярвам или е така или не е. Както няма малко умрял и леко бременна
3
2
 
16
 
! Отговори
Православен славянин преди 2 години
Световното зало америка пусна този вирус !
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цял свят гърми от новината за изтеклите имели на Фаучи,аз гледах на ю-туб разисквания от Индия,Австралия,САЩ-Фокс Нюз,Ал Джазира и навсякъде вирусолози и учени опровергават тезата за ,,природния'' произход на вируса,излизат непрекъснато нови доказателства за ,,даренията '' от различни американски служби и организации към Ухан,стартиращи от 2014.Но, най-интресното е едно писмо на Фаучи от 2017г, в което кой казва ,че администрацията на Тръмп,ще се срещне с ,,епидемична ситуазция''
1
3
 
5
 
! Отговори
Това е лъжа преди 2 години
Дядо ква кожа имаше.....цялата махала да се е натръшкала от виросо