Здравни работници в Италия срещу задължителното ваксиниране

През април в страната се прие закон, който ги задължава
4 юли 2021 10:24, Ния Христова
83
Здравни работници в Италия срещу задължителното ваксиниране
Снимка: БГНЕС
Триста здравни работници в Италия оспорват изискването задължително да се ваксинират срещу коронавирус, предаде Франс прес. Делото ще се гледа на 14 юли.
 
Пред вестник „Джорнале ди Бреша“ адвокатът по конституционно право Даниеле Гранара посочва, че здравните работници са принудени да поемат риск под заплаха, че ще им бъде забранено да упражняват професиите си.
 
Гранара защитава и десетки болногледачи, които са били отстранени от работа заради отказ да бъдат ваксинирани.
 
През април в Италия беше приет закон, който задължава работещите в здравната сфера, дори и фармацевтите в аптеките, да се ваксинират.
 
В противен случай може да спрат да получават възнаграждения, освен ако работодателят не може да ги назначи на друга длъжност.

83
Още от Коронавирус
Близо 4 млн. души са станали жертва на COVID пандемията
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Добре, че при нас не, щото и без тва сме без персонал.
78
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Фашизъм на глобалистите илюминати, начело с техния велик представител - папата. Хората имат право на избор. Това са медицински експерименти. Как ще задължаваш хоара да участват по принуда в медицински експерименти и ще увреждаш правото им да упражняват труд?
77
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Медицински фашизъм...............това е термина!!!
76
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Публикация в Гардиън по повод Делта варианта и ефективността на ваксината :"Проучване показва, че 29% от 42-те души, които са починали след заразяване с новия щам, са имали и двете ваксинации. В техническия брифинг на Public Health England на 25 юни тази цифра се е увеличила до 43% (50 от 117), като по-голямата част (60%) са получили поне една доза." Толкова за вълшебните, абсолютно безвредни и 101 %ефективни ваксини.
75
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Обикновен фашизъм.
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Защо ли искат с тази карантина всички графен да поемат от маски с графен,ваксини с графен сякаш графове,графини ще ги правят от Ковид.
73
5
 
6
 
! Отговори
До 73 преди 3 седмици
"300 от стотици хиляди здравни работници..То има и повече от 300 майки които не искат децата им да бъдат ваксинирани срещу нищо." - Само че тук става дума за ПРИНУДА да се ваксинираш и , ако откажеш, ЗАПЛАХА да ти отнемат правото да упражняваш професията си. А майките никой не ги заплашва с уволнение или отнемане на децата им, нали?
72
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
300 от стотици хиляди здравни работници..То има и повече от 300 майки които не искат децата им да бъдат ваксинирани срещу нищо.
71
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Фашизмът и безумието набират скорост. Ето, в западна Европа например, нормалните хора биват репресирани дори противоконституционно, като им се отнемат права (в случая- правото да упражняваш професията си, ако не се подложиш на медицински експерименти). За сметка на това, паралелно се засилват ненужните права (и никакви задължения) в полза на разни изопачени движения като ЛГБТ...
70
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Само колективна реакция, иначе противостоенето ще е трудно и безрезултатно.
69
1
 
22
 
! Отговори
до 65 от славянин преди 3 седмици
Затова пък вратите към по-добрия свят за набодените се отварят една по една! Освен това вече съвсем твърдо се налага тезата, че боденето ще бъде редовно на всеки 6 месеца!
68
2
 
34
 
! Отговори
защо? преди 3 седмици
Не разбирам алогичното насилствено склоняване към инжектиране с препарат, на който изпитванията приключват 2023-та година, дори и човек да е прекарал заболяването и да има същата, че и по-голяма защита, придобида по естествен път, като тази от ваксината. Т.е. важното е да се инжектираш, а не дали имаш или нямаш антитела, така го разбирам и ми се струва изключително странно и в разрез със всяка медицинска логика. Явно логиката е преди всичко не-медицинска и това е много тревожно!
67
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Попа С една дума фашизъм. То и Хитлер не е затварял вратите на евреите, само им е искал да докажат арийско потекло и който не е могъл просто не е можел да ходи на театър, в определени части на града и прочие. То така е почнало. После е минало през звездата на Давид, номера татуиран на ръката и на края в газовите камери. Знаем как е започнало и го виждаме същото. Въпросът е пак ли така ще свърши?
66
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това което се подписва е че сме уведомени за страничните ефекти от ваксината и за евентуалните проблеми. Въпросът е наистина ли сме осведомени? Ми че те всеки ден откриват нещо ново и различно. А кой може да ми каже след 5 год какви ще са страничните ефекти? Производителя веднага си измива ръцете с ние не знаехме, държавата с СЗО го разреши, доктора с изпълнявам каквото ми е казано и ти го ду*хаш!
65
2
 
25
 
! Отговори
До 50 преди 3 седмици
"Не лекарите, а болногледачите ги е страх от ваксината. Прочетете първо статията!" - Прочетох я. Пише "300 здравни работници" и не се уточнява на каква длъжност са. И после пише, че същият адвокат защитава И ДЕСЕТКИ БОЛНОГЛЕДАЧИ, отстранени от работа заради отказ от ваксиниране. Така че ти прочети статията поне още веднъж.
64
9
 
20
 
! Отговори
Popa ot razgrad преди 3 седмици
Никой няма да задължава хората да се ваксинират...просто вратите пред неваксинираните ще се затварят една по една...
63
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 59 Абе умен, като си такъв всезнаещ я кажи как се ваксинираш ако организма ти е пълен с антитела? Тия хора са на първа линия. Огромната част от тях са изкарали ковид и имат антитела. Да ги ваксинират е равно да ги убият чрез възпалителна буря. Именно защото са хора от медицината знаят това. Кой си ти, че ще им заповядваш да умират? Я ми кажи, някой прави ли анализ дали имаш антитела преди да те боде? Когато започнат да правят това, тогава хората може и да се замислят. До тогава, боди си се ти
62
0
 
18
 
! Отговори
До 54 анонимния преди 3 седмици
ваксър - и какво, като не пише, че освобождаваш от отговорност "някой си"? Пише, че си запознат с рисковете от заболяването и неговите усложнения - а се знае, че и ваксината може да провокира заболяването. И за противопоказания пише, и за нежелани лекарствени реакции... И накрая се подписваш, че си съгласен с всичко. Ако получиш усложнения и се разболееш от нещо по-лошо от ковид, дали ще можеш да потърсиш отговорност от производителя за причинените здравословни проблеми?
61
1
 
29
 
! Отговори
хмм преди 3 седмици
Тука пълно с ковид тpoлове. Ще има трепане на политици-ваксинатори ми се струва.
60
6
 
1
 
! Отговори
До 60 преди 3 седмици
Не е вярно това, което казваш. Прочети закона! Повтаряте лъжи и се надявате да се превърне в истина.