Доц. Кунчев: От август ще има повишаване на COVID заболеваемоста

Четвъртата вълна засяга все повече страни, каза още главния държавен инспектор
21 юли 2021 15:25, Ния Христова
263
Доц. Кунчев: От август ще има повишаване на COVID заболеваемоста
Снимка: БГНЕС
"От август може да очакваме значително повишение на заболеваемостта". Това коментира пред БНТ главния държавен инспектор доц. Ангел Кунчев.
 
"Недобра перспектива пред Европа е не само заради Делта варианта на COVID-19, но и заради четвъртата вълна, която започва да засяга все повече страни", обясни доц. Ангел Кунчев.
 
Според него, до края на юли ситуацията ще остане спокойна, но след това ще се промени, защото трендът се променя - случаите започват да нарастват и през август ще има значително повишение на заболяваемостта.
 
100 милиона лева са предвидени за страните членки за PCR и бързи тестове с цел улесняване на движението между страните. България също кандидатства по този проект.
Още по темата
 
"Към момента, този механизъм на разпределение е изцяло в ръцете на ЕК, но ще осигурим тестове веднага след отпускане на средствата", обясни главният здравен инспектор.
 
Според епидемиолога здравните работници и работещите в социални заведения трябва да попаднат в групите за задължителна ваксинация.
 
Във връзка с неупотребените количества ваксини, чийто срок изтича, доц. Кунчев обясни, че на Балканите вече има държави, които са пожелали да получат дарение от ваксини, вървят и преговори с Бутан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
оставете антиваксърите да си жевеят с ковид!
206
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ми се че всички сме се срещали вече с гадинката.За жалост хора и си отидоха от този свят.
205
3
 
7
 
! Отговори
Ковид преди 2 години
Как ги предвиждат тези вълни,пръскат ни с нещо по график.Вярвайте,нашите спасители са загрижени за нас,сън не спят да ни ваксинират и спасяват,филантроп до филантропа
204
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже! Колко си проооооооссссстттттт!Утре, като цъфнеш с короната, пак ли ще се пениш със същия ентусиазъм?Или си безсмъртен?Не разбрахте ли бе, плазмодии, че болестите са надпартийни и не се интересуват от това, колко сте глупави?!Слез Боже да си прибереш вересиите!Амин!
203
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КуМчев е герберскаподлога
202
2
 
1
 
! Отговори
Edin888 преди 2 години
До 207 На сайта на БЛС ги има тези 60-70 %ваксинирани от лекарите. И по-рано бах писал по тази тема. По данни на ECDC covid vaccine tracker със завършена ваксинация са почти 22% от здравните работници в България. Те вероятно получават данни от нашето МЗ. Откъде идва разликата и на кого да се вярва е личен въпрос. Аз съм по-склонен да вярвам на Европейският ЦКПЗ. А може би БЛС включва само лекари, които членуват в него, в цитираните от Вас данни?
201
5
 
8
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
И след като около 50% от хората в България са го изкарали и са абсолютно защитени, за чий **** име да се ваксинират??
200
5
 
10
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Засега има данни за много заразени ваксинирани, но не и за повторно заразени хора, които са го изкарали и имат антитела (няколкото случая в медийте са чиста манипулация). Явно е , че ваксиниран може да се зарази, но не и изкарал вируса. То и данните от Англия и Израел това показват - 40% от новите случаи са на ваксиниран
199
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има само два начина да спрем болните мозъци които ни причиняват това-или лекарите масово да скочат и да кажат истината за да се приключи с тия ваксини или ние хората по света да се покажем като смели народи и очистим всички тия *** милиардери зад океана които съсипаха света.А такива като Кунчо си е за затвора ама нямаме съд всичко е менте
198
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
антиваксъри, вакинирайте се преди да сте напълнили болниците.
197
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Убеден съм, че пропагандата стига много по-далеч от това, поне 5 статии на ден да има само във вашата медия, как вскички трябва да си ваксинират защото ще се мре.
196
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора сега ще удължат епидемиологичната обстановка до Септември! Затова са глупавите статии!
195
4
 
23
 
! Отговори
Ан(Т)они преди 2 години
Най-голямата измама е ПСР-а. Той нищо не доказва и не е за това , което ни пробутват. А на никой не му пука, дали имаме антитела или не-важното е да се боцкат всички през 3 месеца и много да не питат! И това не е ваксина-това е биологично оръжие отвсякъде и генна терапия. Ще ни разредят доброзорно, че мн. мат`рял трудно се управлява и манипулира.
194
5
 
2
 
! Отговори
Това е Бизнеса преди 2 години
Да пичелят мангизи хотелиери и ресторантьори алчни за чуждестранни богати туристи. За това ще има вълна и през Август.
193
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
100 милиона лева забележете са предвидени за бързи тестове и ПСР, а изобщо не са предвидени количествените тестове за налични антитела. Не се интересуват всъщност реално кои е преболедувал и дали вяксината работи! Явно ваксината има друга цел
192
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо 70 процента...а преболедувалите доста удобно се забравят..40% преболедували и 20 ваксинирани -никой не изразява такова съотношение
191
3
 
34
 
! Отговори
Доц. Ковид Ваксинков преди 2 години
"Според епидемиолога здравните работници и работещите в социални заведения трябва да попаднат в групите за задължителна ваксинация.". .....Никой не се е съмнявала в това че ти Кунчев си гнусен, лъжлив и фашизоиден изверг!
190
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този екземпляр явно не си спомня как преди малко повече от година,като член на бандата НОЩ пророкуваше,че още тогава улиците щяха да се застелят с трупове на умрели от ковида...а реалността ги опроверга!!!Но нито един не се извини за тези деморализиращи и всяващи паника в населението на държавата.Други хора за далеч по-слаби изказвания в такава посока,но по други поводи,бяха обявявани за национални предатели.Този,обаче продължават да го държат и ползват като рупор на СЗО и Глобалното Задкулисие!
189
5
 
1
 
! Отговори
До 220 преди 2 години
На сайта на БЛС ги има тези 60-70% ваксинирани от лекарите.
188
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
супер