COVID картата на България започва да пожълтява

В жълто са оцветени вече 7 области
26 юли 2021 13:20, Ния Христова
62
COVID картата на България започва да пожълтява
Снимка: БГНЕС
COVID картата на България започва постепенно да става жълта. За това предупреди в социалните мрежи математикът проф. Николай Витанов, предаде в. Монитор. Картата е на база средната заболеваемост от вируса през последните 14 дни. 
 
ПРоф. Витанов подчертава, че вече започва да се приближава новата вълна. 
 
В жълто са 7 области – София, София област, Перник, Бургас, Варна, Благоевград, Търговище. 
 
"Жълтото показва, че в съответните области просто трябва да сме по-внимателни и да не седим много по места, където има много хора. С това наум и с елементарните предпазни мерки - няма проблем. Тъй, че, който е на почивка, особено по морето - карайте си я спокойно, просто имайте едно наум. Когато по картата се появи оранжево, тогава вече ще трябва да се внимава повече. Оранжево засега няма, няма и да има скоро", пише още проф. Витанов.
Още по темата
 
Той е изчислил, че базовото репродуктивно число за деня е 1.025. Според него напоследък стойността му се движи около 1. По думите но проф. Витонов това означава, че броят на активните случаи ще започне бавно да нараства. 
 
"Това все още не е проблем, не се очаква да бъде проблем и поне през следващите 2 седмици. Хората на първа линия може да си поемат дъх - не се очаква рязко влошаване на ситуацията в следващите 2 седмици", пише още той.
 
Данните показват още, че индикаторите за смяна на тренда имат ниски стойности. 
 
"Този в София е над 20 пъти под критичната стойност, по морето са над 10 пъти под критичната стойност. Това показва, че обстановката остава спокойна, с очертаващо се бавно влошаване, което вън от кабинета ми все още трудно ще се забелязва. Та така, вие знайте, че го има, но не го забелязвайте още. Вършете си работата или си почивайте и ако сте в област в жълта зона, просто спазвайте елементарните мерки и избягвайте събиранията на много хора на едно място", казва още математикът. 

62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
0
 
! Отговори
111 преди 2 месеца
Браво, Хари! Разкажи им играта на цялата фамилия, дето се подиграваха с ***! Заслужават си го! САмо онзи младок, дето се мазни, че крал ще става си трае, щото е яко под шамара на баба си.
38
0
 
4
 
! Отговори
D преди 2 месеца
Ястествено, че ще са!!! Още пускайте чуждестранните туристи от алчност. После пак хората ще умират по стълбите в болниците. И ще ревете, че не можете да смогнете да си стоят в къщи и да гладуват.
37
1
 
12
 
! Отговори
Ок преди 2 месеца
За какво ли ни подготвят?!?
36
4
 
2
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 месеца
До Люба Люпке по границите не питат кой от харманлийско кой от Тутракан . Сички от бегето. Кат ви почервенее картата след седмица две и ти затворят фризьорката до напролет шса гледаш пак в огледалото денонощно и шса питаш тва аз ли съм. Ко не дадеш фира дотогава.
35
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
жълтеят само гащите на страхливците
34
3
 
13
 
! Отговори
Люба преди 2 месеца
Само 4 области са в жълто. Този щом и това не може да сметне ...
33
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дано нещастия следват всички КовидМаниаци, професори и всякакваИсмет
32
4
 
4
 
! Отговори
Кънчо Спрънджев преди 2 месеца
Каня всички прежде изказали се другари и другарки, да на правим експертно правителство, че барем оправите България. За целта е нужно да представите съответните документи доказващи вашата квалификация и опитност съответната област. Ако не успеете да ги представите, тогава сте просто едни празнословещи същества с не особено висок умствен капацитет.
31
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
септември ще почелвенее,да мшне летния сезон и да си приберат парите
30
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вероятността да се заразиш повторно с Ковид е около 0.01 %. В Англия половината заразени с Ковид са ваксинирани. Повече от половината от починалите в спешните центрове са ваксинирани. Подобна е ситуацията и в Израел. На ваксинираните - честито. Продължавайте да ручате жабета.
29
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Днес картата, утре болниците. Антиваксърите да купуват свещи за роднините че се очертава дефицит.
28
1
 
5
 
! Отговори
о тото преди 2 месеца
абе смешен, иди на юг от Бургас и ми кажи имс ли хора . Има ама много.
27
8
 
17
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 месеца
тоз витанов да го върнат в лудницата, където му е мястото и да му направят тарпанация..
26
2
 
37
 
! Отговори
tato преди 2 месеца
Започват да подгряват обстановката, както си е по план.
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Витанов Витанов добре смяташ ама да ти грешни данните които ползеаш, РЗИ Бургас тотално занижени данни, мутро чалгарите си плащат и морето е 6, вирус няма. А като се приберат от морето и до седмица цъфнали
24
2
 
27
 
! Отговори
Тото преди 2 месеца
Пожълтяха му гащите на този бакалин,то хора няма в България , той болни търси ,те болните или умряха или оздравяха,с ваксини без ваксини с вълни без вълни вируса си върви и никой и нищо не може да го спре,2години се нагледахме на простотии трябва вече да свършва това който ще живее ще живее ,така е било и преди 100години с Испански грип,минал и заминал оставил след себе си много жертви ,но светът и продължил.
23
2
 
9
 
! Отговори
Корона преди 2 месеца
До 1111И според Ковид Картата на ЕС зелена зона е до 74 на 100000,това с под 20 на 100000 е вече минало-няма такава класация.НОЩ-ния математик умира от яд,че вече не във фокуса на медиите,и все гледа да си пласира пророчествата.
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Понеже такава е поръчката. Не може всички на опъки, а само ние - на терсене.
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Жълтата зона според старите критерии на НОЩ беше над 20 заболели на 100 000. Например за видинска област, която е под 100 000 жители, 20 заболели ги вкарва директно във въпросната зона.
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
чужденците дето се лекуваха бургаско как ги броихме