Д-р Таблов: Няма политика срещу вируса у нас, скоро ще платим цената

Той очаква скок на заразените до няколко седмици
166

Само след няколко седмици в България ще има ръст на новозаразените и това ще е очакван резултат от забавената ваксинация, смята д-р Борис Таблов, който е сред лекарите на първа линия в борбата с коронавируса в Германия.

"Няма политика за справяне с вируса у нас. И ако плавното, но сигурно покачване на случаите продължи, това означава, че действията са закъснели и тепърва ще плащаме цената. Ще се окаже, че България влиза в експоненциален ръст на случаите, което означава, че отдавна сме изпуснали под контрол процеса", категоричен е д-р Таблов, цитиран от Bulgaria ON AIR.

При последното си идване в България преди месец, той не е забелязал мерките да се спазват, имало увеличение на антиваксинационните настроения, които идват и от малкия екран.

"Това, което всъщност държавата можеше да направи, е активна ваксинационна кампания по всички възможни начини. Добавяме изключително агресивната медийна политика на кръговете, които отричат вируса и ваксинациите", заяви медикът.

По думите му ръстът сега е бил лесен да се предвиди, а ефектът ще дойде скоро.

"То ще се случи следващите две-три седмици. Ще видим ясни ефекти - изпуснатият момент вече дава резултати. Оттук нататък държавата пак ще тича след пожара и ще ни се обяснява, че се справяме отлично и не сме могли да бъдем по-добре подготвени, но фактите ще показват други неща", прогнозира д-р Борис Таблов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
3
 
12
 
! Отговори
Рамб Джомбо преди 2 години
Какъвто тага на новината,такъв е и самият вирус.КОРОНАВИРИС...Сашееее,Сашееее в тая медия само такива ли оглозгани образователно и морално ви взимат.бе!?Саше,да знаеш,че някога ще ви се търси вина за фалшивите новини.И да знаеш,че е пълно с доказателства.
86
7
 
20
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Ваксините не предпазвали от заразяване а помагали за леко изкарване на вируса. Този чува ли се какви глупости говори. Та хората в 95 % го изкарват леко и безсимптомно и без ваксина. В такъв случай защо е ваксината? За да натъпчем гушите на здравната мафия.
85
1
 
7
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Радвам се, че има някой да изглежда по *** от мен. Вервайте му.
84
9
 
3
 
! Отговори
Дико Сашев преди 2 години
До Сашо Диков: Напълно Ви разбирам! Германия е загубила Втората Световна война, но и е паднало нацисткото злато и го е раздавала на всички държави в Европа, като е пропуснала само България! Вие да не сте били на учение, когато са раздавали златото и ...
83
6
 
36
 
! Отговори
т преди 2 години
Този пък кой е? Защо няма статии за протестите във Франция 300 000 души.Избягал от България ще дава акъл.
82
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До #89 Ваксините не предпазват от делта вируса. От утре да бъдат затворени границите, освен за страни зелени зони. Проблема не е в неваксинираните, а че пускаме виросоносители в територията на Бг без карантина, както е в Германия от днес.
81
4
 
36
 
! Отговори
Party is over преди 2 години
Колкото повече глупости се дрънкат, толкова повече на хората им писва. Просто се видя, че не е голяма работа и дори и "дисциплинираните" немци почнаха да носят маските на брадичката. В цял свят вече пренебрегват "мерките". А колко повече се говори за задължителни ваксини, толкова повече става ясно, че има нещо криминално и желаещите стават все по-малко. Тоя "лекар" да не е като онзи от Франция, дето му отнели правата, но тука го представяха за "експерт по ковид".
80
2
 
27
 
! Отговори
Фейк Нюз преди 2 години
Купените Медии как Мълчат за Протестите в Европа, а "лошият диктатор" Путин чрез Държавната ТВ "Русия Днес" е единственият, който не само ги Отрозява, ами има Екипи и предава Жива Картина в Интернет. Колко лош е Путин да Показва, как Макрон и Меркел бият собственото си мирно население!!
79
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 93 той вече се е подписал, сега не го свърта на едно място тоз явор та останалите са му виновни, че той сам се е съгласил да е плъх
78
2
 
8
 
! Отговори
Сашо Диков преди 2 години
До Дико Сашев - Вие явно за нацисткото злато никога не сте чувал или чел? Не пишете глупости.
77
25
 
5
 
! Отговори
Дико Сашев преди 2 години
Достатъчно е човек да прочете коментарите тук и веднага ще си отговори на въпроса - Защо Германия е с най-силната икономика в Европа, а България с най-слабата?
76
2
 
8
 
! Отговори
КОЛКО ПОВЕЧЕ преди 2 години
БЕ ТЪ... ПА.. Р. КОЛКО?!?? МАЛКО ЛИ ЗАГИНАХА. ОТ "ВИРУСА"ОТСТРЕСА. ОТ "МЕРКИТЕ". ЗАЩО КЪТ СИ ТОЛКОЗ УМЕН САМО ПЛЯМПАШ А НЕ НАМЕРИТЕ... ОТ КЪДЕ ЗАЩО И ДО КОГА ЩЕ НИ ТОРМОЗИ ТОЗИ ВИРУС.ЗАЩО НЕ ПРАВЯТ НИЩО СЗО ВИЕ. А САМО ПЛАШИТЕ.
75
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ми е интересно как толкова бързо направихте ваксина за Ковид 19, а за ХИВ който е от 1986 год. все още няма ваксина, но има лекарства
74
32
 
4
 
! Отговори
Явор преди 2 години
Още утре да се въведе задължителна ваксинация. Много хора явно трябва да ги задължаваш, за да направят нещо. Повече не може да ходим в магазините по часове и устите ни да са покрити с маски. Не е нормален този живот. За отпадането на редица бизнес и културни събития да не говоря, то е нещо много лошо. Отвратителна лиготия и бездушие, които не очаквах, наблюдавам.
73
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
излезна едно заглавие преди минути, може да се намери в търсачката "Why an Israeli company is developing an oral Covid vaccine" в което пишат, че понеже не вървяла ваксината както "трябвало", затова почнали перорална хапчеста ваксина да създават тепърва, за тва ваксърите да се готвят скоро да си пият и хапчетата
72
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя да ходи да плаши поробените и с промити мозъци дойчовци, тук тези не минават.
71
5
 
20
 
! Отговори
Хм преди 2 години
Да се форсира ваксинирането, преди да се разбере, че вирусът мутира динамично и заобикаля безпроблемно заплатените вече ваксини. Умно! От гледище на корпорациите ...
70
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скрий се бе Таблов това с труповете го слушаме от година и половина.
69
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този явно страда от раздвоение на личността. Първо да уточни, къде е това "у нас" и "у вас", нали е зарязал род и Родина и отдавна живее и работи в германия?! Никой не обича предателите, иначе акъл раздава, големия "българин"!
68
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ако носът и устата са зад маска, имаме хора с европейска култура"========================= Почти. Ако носът и устата са зад маска, имаме хора с *** манталитет и безкритично тъпоумие. Пък били те и европейски.