Пазарджик вече е в "червената" COVID зона

Заболеваемостта там достигна 270.6 на 100 000 население
27 авг 2021 21:52, Ерол Емилов
4
Пазарджик вече е в "червената" COVID  зона
Снимка: Pixabay

И област Пазарджик влезе в „червената зона“ по разпространение на коронавирус. Заболеваемостта там достигна 270.6 на 100 000 население,  съобщиха от пресцентъра на Областната администрация след заседание на местния Кризисен щаб.

Утвърдиха процедурата за домашно лечение на COVID-19 с безплатни лекарства

Увеличава се броят на положителните проби; всички ръководители на лечебни заведения са отчели рязък скок на хоспитализираните пациенти с коронавирус, а натискът върху болниците нараства.

На заседанието е взето решение за увеличаване на броя на леглата за лечение на COVD-19 с до 15 % от общия брой легла, съобразно възможностите на всяко лечебно заведение.

Още по темата

Засилва се контролът по спазването на противоепидемичните мерки. Експертите от РЗИ, ОДБХ и ОД на МВР ще продължат съвместните проверки и през почивните дни.

Щабът е препоръчал всички кметове на общини да прецизират и, по възможност, да отложат провеждането на събори и други масови мероприятия. Съгласувано с РЗИ, кметовете на общини трябва да засилят ваксинационната кампания по места.

Данните от РЗИ-Пазарджик показват, че в момента броят на заболелите от коронавирус е 685. От тях 529 са на домашно лечение, а 156 са хоспитализирани, или 23 процента от активните случаи. На интензивно лечение са 27 души. Под карантина са поставени 1130 контактни.

Справката на РЗИ показва още, че до днес са ваксинирани 60 795 души в областта, от които 30 487 са със завършена имунизация. Сред новооткритите вчера 100 случая на COVID-19 в областта са и пет имунизирани.


4
Още от Коронавирус
Как трима напълно ваксинирани британци се заразиха с COVID-19?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Бах,маа му! преди 2 седмици
Пацо си направи 2 пис.теста в рамките на 10 дни.Първият беше положителен,Пацо си взе 10 дни отпуска,отиде на село и вчера се върна и си направи 2 рия тест.Отрицателен!Как така?
2
1
 
5
 
! Отговори
Дедо преди 2 седмици
Много важно.
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А математика каза че сме в тъмночервената народа яде и пие ама ковида си ковид