Даряваме ваксини на РСМ и Бангладеш, продаваме на Норвегия

Правителството предлага ратификация на споразуменията на парламента
27
Даряваме ваксини на РСМ и Бангладеш, продаваме на Норвегия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министерският съвет предлага на Народното събрание ратифициране на споразумения за дарения и за продажба на ваксини.

Тристранно споразумение за дарение е между Република България и Република Северна Македония и Pfizer Inc. и BioNTech Manufacturing GmbH относно управлението и координацията на дарението на ваксина срещу COVID-19,  и на Споразумение за дарение между Република България и Република Северна Македония.

Споразуменията предвиждат дарение на 51 480 дози от ваксината на Comimaty. В горепосочените споразумения е предвидено всички разходи за доставката да бъдат поети от Република Северна Македония.

За ратификация е предложено и споразумение за препродажба на ваксини срещу COVID-19 - от и между Република България и Кралство Норвегия за ваксини на Moderna Switzerland GMBH. Споразумението предвижда препродажба на 100 000 дози от ваксината Spikevax. В горепосоченото споразумение е предвидено всички разходи за доставката да бъдат поети от Кралство Норвегия. Споразумението беше подписано от Република България и от Кралство Норвегия на 19.08.2021 г. въз основа на Решение на Министерския съвет № 614 от 18.08.2021 г.

Правителството при също така Решение за одобряване на проект на Тристранно споразумение за дарение на ваксини срещу COVID-19 между Република България, Народна република Бангладеш и АстраЗенека, и проект на Двустранно споразумение за дарение на ваксини срещу COVID-19, произведени от АстраЗенека, между Република България и Народна република Бангладеш, като основа за водене на преговори.

Проектите на споразумения предвиждат дарение на 270 000 дози ваксина Vaxzevria. В горепосочените споразумения е предвидено всички разходи за доставката да бъдат поети от Народна република Бангладеш.


27
Още по темата: ваксиникоронавирус
Още от Коронавирус
Трябва ли новият вариант C.1.2, появил се в Южна Африка, да ни безпокои?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Мен преди 3 седмици
Отворив бг портал за да разберам каде се шири говор на омраза... Не можам да верувам колку зло се изначитав.. Да бидам искрен вас ви е испран умот дека во Мк е актуелен говорот на омраза.. нормално дека има индивидуи изреволтирани, ама еден на 100.. а тука се уверив дека е секо втор.. едноставно зачудувачки и срамно
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
и що им даряваме на РСМ да ни плюят повече ли, тия са пълни неблагодарници, направо добре це са се отлъчили от майка България, което беше по читаво вече е бг гражданин
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нашите мрат по болниците, неваксивирати, а те даряват.
20
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Можеше поне на половин цена да продават. Нашите ше реват за ваксини скоро, като няма нови доставки, ама пада им се .
19
1
 
5
 
! Отговори
ddd преди 3 седмици
На това шопите му каэват " рани куче да те лае".
18
1
 
2
 
! Отговори
не , после да преди 3 седмици
е нали министъро на здравето каза че няма да продаваме или даряваме .
17
3
 
3
 
! Отговори
hcchchch преди 3 седмици
до 22Под "подарък" обикновено се има предвид, че е нещо хубаво. В случая с тези "подаръци" ще им увеличи смъртноста, така че да кажем по една молитва за хората.
16
4
 
5
 
! Отговори
22 преди 3 седмици
Македонците се гаврят с бългаския флаг, България им прави подаръци!!!! СТРАХОТНИ ПОЛИТИЦИ СИ ИМАМЕ! Това защита на националните ни интереси ли е?
15
0
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 седмици
ония ни горят байраците и ни наричат "дивацииварвари",а ние им ПОДАРЯВАМЕ вакси..?!...Явно това е израз на "висша политика и дипломация",която ние-простосмъртните,не можем да разберем....И съпътстващ въпрос:..-За ДАРЕНИТЕ вакси ние НЕ СМЕ ЛИ ПЛАТИЛИ НАДЛЕЖНО?..На нас са ги ПРОДАЛИ,или ПОДАРИЛИ,та и ние ги подаряваме?..ега ти ..
14
0
 
9
 
! Отговори
Хубаво преди 3 седмици
Окей продаваме на Норвегия, окей даряваме на Бангладеш, ама можеше някое евро да се вземе от Македония, даже и на 50%, колкото да не е без хич. Явно политиката ни към РСМ започва да омеква и накрая ще клекнем, ще отворим бузките и ще ни го набият, та чак до пъпа на София. Така ще подпишем някви споразумения за историята и след 50 години, покрай онлайн обучението, децата ни ще благодарят на РСМ, че са ни освободили през 1878г.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На Мизерна няма ли да й падне цената сега, след като Япония изтегли 2,6 милиона дози? Все пак тия дози някъде трябва да се пласират, нема да се хвърлят, я!
12
10
 
4
 
! Отговори
333 преди 3 седмици
Имаха хора, които се нуждаят от трета доза, а те продават и подаряват
11
2
 
7
 
! Отговори
Глог преди 3 седмици
Нали се съхраняват при -300 градуса, от къде купувача ще има гаранция за спазването условията за съхранение. Това вече и за без пари с риск от негодност предвид че е също и отрова.
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Браво бе, Тея се гаврят със знамето ние им помагаме. Просто нямам думи.
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не ваксинират умишлено населението и хвърлят ваксините.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 9 - наесен, бе ***.
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Накрая ще останем без ваксини и тогава ще решете
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Специално за РСМ ваксините трябваше да бъдат продадени, все пак не е редно да правим дарове на враговете си.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Похвално 6 Пилците се броят на пролет. Ще видим кой умен, кой не.
4
3
 
13
 
! Отговори
Похвално преди 3 седмици
Умните българи продават ваксините си на глупавите норвежци.